4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Fidesz kedvenc örző-védő cége bevásárolta magát a Jet-Solution Kft.-be, így végre több Cessna repülőgép közül válogathatnak a NER prominensei is.

Ezentúl még könnyebb dolguk lehet a NER politikusainak és milliárdosainak, ha menetrend szerinti járat helyett inkább egy kényelmesebb magángéppel szeretnének utazni. Történt ugyanis, hogy az állami, kormányzati, fideszes rendezvényeket és intézményeket őrző és védő Valton-Sec Zrt. bevásárolta magát a Jet-Solution Kft. nevű cégbe. Az elérhető információk szerint a társaság flottája 9 darab üzleti repülőgéppel rendelkezik.

A Jet-Solution Kft. eddig kizárólag Ploveczki Tamáshoz tartozott, de január 8-i bejegyzéssel kisebbségi tulajdonosként betársult mellé a Valton.

A Jet Solution különféle rugalmas charter szolgáltatásokat kínál az európai régión belül és kívül. Világszerte hozzáférünk az üzleti repülőgépekhez! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és hagyja ki a sort! Órákon belül egyedi árajánlat kérhető! Kérjük, adjon meg minél több információt

- szól a bemutatkozásuk.

Az biztos, hogy a Jet-Solution Kft. egyik Cessna Citation I. típusú gépe a HA-FIT lajstromjelet viseli a cég oldalán elérhető fotók alapján. A gépről elérhető egy YouTube-videó is, amelyen éppen Ferihegyen landol 2020 nyarán.

A leírás szerint a Cessnát feltehetően 1971 és 1985 között gyártották és legfeljebb hat utas szállítására alkalmas. Volt miből vásárolnia a Valtonnak, hiszen a nettó árbevétele 2021-ben 14 milliárd, 2022-ben már 18 milliárd volt.

Jól megy mostanában a tehetős magánutasokat szállító cégnek, így nem csoda, hogy megtetszett a Valton tulajdonosainak, akiknek eddig is volt már érdekeltségük más magánrepülős társaságban. Gyorsan szárnyal a Jet-Solution: eleve csak 2020 decemberében kapta ezt a nevet, előtte gyerekek napközbeni ellátásával foglalkozott és Szamóca Kft.-nek hívták. Bizonyos Muha Attila csinált belőle Jet-Solution Kft.-t, de ő 2021 nyarán eladta Ploveczki Tamásnak. Míg 2020-ban nulla forint bevétel volt, 2021-ben nagyon beindult a biznisz: 3,8 milliárd forint bevételt repültek össze, amiből 53 millió forintos profit lett. A következő évben pedig rátettek egy lapáttal: 6,5 milliárd forintos forgalom mellett 295 millió forint nyereséget könyvelhettek el. A 6,5 milliárd forintból 5,5 milliárd export értékesítés volt, tehát a megrendelő külföldi lehetett, belföldről csak 963 millió forint folyt be.

Most pedig megérkezett a Valton. 2023 elején a Válaszonline azt írta meg, hogy az állami rendezvényeket biztosító Valton-Sec Zrt. meghatározó többsége egy Mészáros Lőrinc ügyvédi csapata által kezelt magántőkealaphoz került. Mindaddig a céget 89 százalékban Varga Lajos birtokolta, a maradék 11 százalék pedig Sarka Kata férjéé, Bessenyei Istváné volt. 

A többségi tulajdonrészt megszerző Prime Multi Magántőkealapot tavaly januárban alapították, és a Mészáros Lőrinc jogászcsapata által működtetett Primefund Befektetési Alapkezelő menedzseli.

A Prime Multi Magántőkealap és Varga Lajos megalapította a Prime Multi Zrt.-t, amibe Varga beletett 6,7 milliárd forintnyi cégrészesedést, vagyis a Valton 89 százalékát. Nyilvános adatbázisokban viszont az látszik, hogy a Valton-Sec többségi tulajdonosa változatlanul Varga Lajos, aki eddig is szívesen reptetett politikusokat.

 

Azt az Átlátszó írta meg például 2021 decemberében, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 65 alkalommal utazott bérelt repülővel 3 év alatt. Egyebek mellett bérelt magánrepülőgéppel utazott hivatalos útra Pécsről Genfbe, majd vissza Budapestre. A privát jet a Valton-Sec Kft. közvetett tulajdonában van a HUN-JET Kft. nevű cégen keresztül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!