2p

A rendőrségre hivatkozva próbálják átverni a gyanútlan embereket a csalók.

Csalók a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártyaadatokat - közölte a police.hu. 

A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com - a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik. Az adathalászok megtévesztő sms-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre a fenti, adathalász linket is.

A csalók által küldött sms szövege a következő lehet: 

"[RENDŐRSÉG]: 10 000 Ft-os fizetés nélküli jegyed van. Lásd a szabálysértési rekordot: hhtps: www.ugyintezespolice-hu.com"

 

A rendőrség azt kéri: 

  • Senki nem dőljön be a csalóknak, törölni kell az üzenetet és nem szabad az abban lévő ne linkre kattintani. 
  • Senki ne adja meg sem személyes adtait, sem bankkártyájának adatait ilyen kérésre. 

A személyes és banki adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával éri el.

- áll a rendőrség tájékoztatójában. 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!