1p

Az ipari termelés augusztusi részletes adatait közli a KSH.

Az ipari termelés augusztusi részletes adatait közli ma második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első becslés szerint augusztusban az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. Az előző hónaphoz, júliushoz mérten 2,4 százalékkal mérséklődött a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás.

A termelés csökkenésében a feldolgozóipari alágak többségének szerepe volt. A legnagyobb súlyú alágak közül a villamos berendezés gyártása bővült a leginkább, de nőtt a járműgyártás is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés.

Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 4,6 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!