2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben, közölte Karácsony Gergely Facebook oldalán.  

“A Budapest-ellenes kormányzati sarcpolitika igazságtalan és káros. Most már arról is bírósági papírunk van, hogy nagyobb sérelmet okoz a közérdeknek, mint amekkora előnyt a kormányzat remél tőle. A Fővárosi Ítélőtábla mai végzésével azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak” – írta Budapest főpolgármestere Facebook oldalán.

Hozzátette: ezzel érvényesítették a bíróságon a budapestiek érdekét, és örömmel tölti el, hogy Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz.

 A főpolgármester szerint érvényesült a budapestiek érdeke. Fotó: Bánkuti András
A főpolgármester szerint érvényesült a budapestiek érdeke. Fotó: Bánkuti András

“Érvényt szereztünk a Budapesti Lakógyűlésen szavazó budapesti polgárok akaratának is, amely szerint a város igazságtalan sarcot ne fizessen a kormánynak” – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely szerint a kormány az elmúlt években több mint 220 milliárd forintot vett el Budapesttől, több sarcot kell befizetnie a az államnak, mint amennyi támogatást kap, vagyis Budapest finanszírozza a kormányt.

“A bírósági végzés az azonnali jogvédelem elrendeléséről azon alapul, hogy a kormányzati elvonás a közérdek súlyos sérelmével jár. Erre mondtuk: a kormányzati sarcpolitika Budapest-ellenes politika” – fejtette ki a főpolgármester.

Karácsony Gergely nemrég vendégünk volt lapcsoportunk Klasszis Klubjában. A beszélgetést itt tekinthetik meg:   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!