1p

Joe Biden amerikai elnök európai útja során, június közepén találkozik Recep Tayyip Erdogan török államfővel - jelentette be a Fehér Ház szóvivője.

A két vezető találkozóját június 14-ére tűzték ki a brüsszeli NATO-csúcshoz igazítva. A cél a két ország között kialakult feszültségek elsimítása vagy enyhítése.

Erdogan beszélt Bidennel annak beiktatása után, de később csalódottságán adott hangot, amikor az amerikai elnök népirtásnak nyilvánította az örmények törökországi lemészárlását 1915-ben. Ankara ezt a minősítést visszautasította.

A Fehér Ház további információkat is közölt Biden elnök első külföldi utazásáról. Az elnök először Boris Johnson brit kormányfővel tárgyal június 10-én, majd részt vesz a G-7 országcsoport csúcstalálkozóján, amelyet Nagy-Britanniában, Cornwallban tartanak. Nagy-britanniai tartózkodása során fogadja őt és feleségét II. Erzsébet brit uralkodó.

Biden Londonból Belgiumba utazik, ahol a NATO és európai uniós vezetők csúcsértekezlete lesz. Az európai körút Svájcban, Genfben fejeződik be. Biden és Vlagyimir Putyin orosz elnök ott találkozik a tervek szerint június 16-án.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!