<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sapkákra, ingekre, nyakkendőtűkre van szükség.

Az Országgyűlési Őrség felruházására írt ki nyílt eljárásos közbeszerzést az Országgyűlés Hivatala, az ajánlatokat szeptember 10-ig várják.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A rendszeresített egyen- és társasági ruházatnak része egyebek mellett 300 darab szolgálati sapka, 100 darab szolgálati téli sapka, 700 darab póló, 900 darab ing. Valamint a szolgálati vékony és vastag zoknik, derékszíjak, kesztyűk, csősálak. A társasági ruházatnak pedig egyebek mellett zubbonyok, pantallók, szoknyák a részei. De nyakkendőkre, nyakkendőtűkre és hímzett karjelzésekre is kiterjed a megrendelés.

Az őrség létszáma idén az első negyedév végén 397 fő volt, 42 hely pedig betöltetlen.

A kiírásban nem rögzítették a becsült árat, az viszont elvárás a jelentkezőkkel szemben, hogy az előző három évben volt teljesített szerződése szolgálati ruhák értékesítésére, meghatározott - de a kiírás tárgyától elmaradó - mennyiségben, amely megrendelések leszállítása legfeljebb hat éve indult el.

Az Országgyűlési Őrség ruházatát rendszeres időközönként frissítik, az elmúlt időszakban évente írtak ki közbeszerzést erre a célra. Azokon pedig sikerrel szerepelt a Milipol Zrt, amelyik céggel két éve 355 millió forint értékű szerződést kötöttek. A beszámolóját nem naptári év szerint - hanem októbertől szeptemberig  - elkészítő vállalkozás legutóbb 3,64 milliárd forint nettó értékesítési árbevételről vallott, adózott eredménye pedig 885,5 millió forint lett a tavaly szeptember végén záruló üzleti évében.

A cég egyik tulajdonosa Ecsedi Ferenc, aki az OTP Csoportban dolgozik, és egykori sajtóhírek összefüggésbe hozták a nevét a lovasberényi kormányüdülő értékesítésével.