2020. június 18. 10:44

A Kormányinfón az is elhangzott, hogy nincs napirenden a kata adó megváltoztatása.

Hosszú idő után a mai Kormányinfón újságírók előtt adott tájékoztatást Gulyás Gergely a tegnapi kormányülésről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint reális, hogy lesz második hullámma a járványnak, arra szeptember-október táján lehet számítani.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a mai nappal megszűnt a vásárlási idősáv, vagyis nem kell fenntartani a 65 év felettiek számára a 9-12 óra közötti sávot. Fontos, hogy maszkot viszont továbbra is viselni kell.

A járvány gazdasági hatásáról is beszélt, mint mondta, a különböző gazdasági növekedési előrejelzések között mintegy 2000 milliárd forint eltérés van. Közölte, hogy a kormány idei hivatalos  terve -3 százalék, amely megfelel a  Pénzügyminisztérium előrejelzésének. 1,2 millio munkahely megőrzéséhez járult hozzá az állam.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy egyetért a kisadózó vállalkozások tételes adója szerkezetének újragondolásával, a megcélzott körnél szélesebb kör él ezzel a lehetőséggel, de a kormány nem tervezi az adó szabályainak megváltoztatását, mert a stabilitás most fontos érték.

Szóba került a Lánchíd felújítása is. A miniszter szerint a fővárosnak 180 milliárd forint áll megtakarításként rendelkezésre állampapírban, vagyis van szabad forrása az önkormányzatnak. Ő személyesen egyébként kész lenne egy napi jövedelmét felajánlani, ha biztos lehetne abban, hogy a pénzt tényleg a felújításra fordítanák a téglajegyes mozgalom kezdeményezői. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.