2p

A Kormányinfón az is elhangzott, hogy nincs napirenden a kata adó megváltoztatása.

Hosszú idő után a mai Kormányinfón újságírók előtt adott tájékoztatást Gulyás Gergely a tegnapi kormányülésről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint reális, hogy lesz második hullámma a járványnak, arra szeptember-október táján lehet számítani.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a mai nappal megszűnt a vásárlási idősáv, vagyis nem kell fenntartani a 65 év felettiek számára a 9-12 óra közötti sávot. Fontos, hogy maszkot viszont továbbra is viselni kell.

A járvány gazdasági hatásáról is beszélt, mint mondta, a különböző gazdasági növekedési előrejelzések között mintegy 2000 milliárd forint eltérés van. Közölte, hogy a kormány idei hivatalos  terve -3 százalék, amely megfelel a  Pénzügyminisztérium előrejelzésének. 1,2 millio munkahely megőrzéséhez járult hozzá az állam.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy egyetért a kisadózó vállalkozások tételes adója szerkezetének újragondolásával, a megcélzott körnél szélesebb kör él ezzel a lehetőséggel, de a kormány nem tervezi az adó szabályainak megváltoztatását, mert a stabilitás most fontos érték.

Szóba került a Lánchíd felújítása is. A miniszter szerint a fővárosnak 180 milliárd forint áll megtakarításként rendelkezésre állampapírban, vagyis van szabad forrása az önkormányzatnak. Ő személyesen egyébként kész lenne egy napi jövedelmét felajánlani, ha biztos lehetne abban, hogy a pénzt tényleg a felújításra fordítanák a téglajegyes mozgalom kezdeményezői. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!