Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A Kormányinfón az is elhangzott, hogy nincs napirenden a kata adó megváltoztatása.

Hosszú idő után a mai Kormányinfón újságírók előtt adott tájékoztatást Gulyás Gergely a tegnapi kormányülésről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint reális, hogy lesz második hullámma a járványnak, arra szeptember-október táján lehet számítani.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a mai nappal megszűnt a vásárlási idősáv, vagyis nem kell fenntartani a 65 év felettiek számára a 9-12 óra közötti sávot. Fontos, hogy maszkot viszont továbbra is viselni kell.

A járvány gazdasági hatásáról is beszélt, mint mondta, a különböző gazdasági növekedési előrejelzések között mintegy 2000 milliárd forint eltérés van. Közölte, hogy a kormány idei hivatalos  terve -3 százalék, amely megfelel a  Pénzügyminisztérium előrejelzésének. 1,2 millio munkahely megőrzéséhez járult hozzá az állam.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy egyetért a kisadózó vállalkozások tételes adója szerkezetének újragondolásával, a megcélzott körnél szélesebb kör él ezzel a lehetőséggel, de a kormány nem tervezi az adó szabályainak megváltoztatását, mert a stabilitás most fontos érték.

Szóba került a Lánchíd felújítása is. A miniszter szerint a fővárosnak 180 milliárd forint áll megtakarításként rendelkezésre állampapírban, vagyis van szabad forrása az önkormányzatnak. Ő személyesen egyébként kész lenne egy napi jövedelmét felajánlani, ha biztos lehetne abban, hogy a pénzt tényleg a felújításra fordítanák a téglajegyes mozgalom kezdeményezői. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.