TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 9. 10:58

Aggasztóan alakulnak a koronavírus-járvány számai a világban és a régióban.

Bár Magyarországon csökken az aktív betegek száma, de eközben a környező országokban és a világon is aggasztóan alakulnak a számok - mondta Gulyás Gergely Miniszterlenökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Példaként Horvátországot említette, ahol 973 százalékkal nőtt az aktív fertőzöttek száma június 22-e óta.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. (MTI/Máthé Zoltán) Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. (MTI/Máthé Zoltán)

A térségben megfordult a folyamat - összegezte Gulyás Gergely. Ezért az operatív törzs ma is ülést tart és nem zárható ki, hogy szigorúbb intézkedéseket fog hozni. Erre azért van szükség, hogy az elmúlt hetekben megszokott életet tudjuk folytatni. A nyitott határokkal kapcsolatban elmondta, ameddig azok nyitva vannak, lehet külföldre utazni, de mindenkinek azt javasolják, hogy inkább belföldön pihenjen.

Azt illetően, hogy milyen intézkedések, szigorítások jöhetnek szóba az operatív törzs ülésén, és milyen döntések születhetnek, a miniszter nem szeretett volna jóslatokba bocsátkozni, sem intézkedéseket megelőlegezni. Az operatív törzs által meghozott lépésekről várhatóan holnap vagy holnapután lehet bejelentés.

A miniszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Szerbia esetében is felül fogják vizsgálni a szabad beutazás lehetőségét, melyet a hónap elején adott meg Orbán Viktor. Az operatív törzs ma délutáni, esti ülésén is téma lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.