<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tízről öt napra csökken, de tünetek híján és negatív teszttel már öt nap után is lehet szabadulni a karanténből. Erről is döntött a kormány a tegnapi ülésén.

Február 15-én a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, ehhez nem kell új igazolványt előállítani – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A jövő hónap közepétől az a 18 év feletti személy minősül védettnek, aki megkapta a harmadik oltást, vagy a második oltástól nem telt el még hat hónap.

Az oltási akciót a kormány sikeresnek ítéli. Január első három napján 135 ezer főt oltottak be, ezért ezt az akciót februárban meg fogják ismételni. „Európában az utolsó harmad elején vagyunk az oltottság tekintetében” – mutatott rá a miniszter.

Több döntés is született a kormányülésen. (Fotó: MTI)Több döntés is született a kormányülésen. (Fotó: MTI)

A kormány tegnap döntött arról, hogy a karanténkötelezettséget 10-ről 7 napra rövidítik, de már 5 nap után tünetek híján és negatív teszttel lehet szabadulni a karanténből. Iskoláknál a felső tagozatnál bevált gyakorlatot kiterjesztik az alsó osztályokra.

A negyedik hullám már leszállóágban van, de megjelent az omikron, emiatt a megbetegedések száma meredeken emelkedni fog – jelezte előre Gulyás. Szerinte az omikron kevésbé okoz olyan súlyos tüneteket, mint a járvány korábbi variánsai, az elsősorban légúti megbetegedést okoz, de a növekvő megbetegedések számával arányosan nem nő a kórházba kerültek és az elhunytak száma.

A normál betegágyak 75 százaléka szabad, szám szerint 8546, a további ágyakon 2261 covid-pozitív beteget ápolnak, 596-an pedig ilyen tünetekkel rendelkeznek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.