<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A kormány csak így tudja támogatni Kósáék javaslatát.

Csak a munkavállaló beleegyezésével lehet a 400 órára növelt túlórát kihasználni, a kormány csak ilyen értelmű módosító javaslatot tud támogatni - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón.

Fotó: MTIFotó: MTI

A Kósa Lajos és fideszes frakciótársai által benyújtott javaslat több ponton is változtatna a munkaidőkeret kihasználásán. A jelenleg évi 250 - kollektív szerződés esetén 300 óra - túlórát lehet elvárni a munkavállalótól. Ezt emelné a javaslat 400 órára. Valamint egy évről három évre emelnék a munkavállalóval történő elszámolás idejét.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden ezzel kapcsolatos aggályt eloszlat, hogy a jelenleg hatályos időkereteket csak az alkalmazott egyetértésével lehetne meghosszabbítani, a kormány szerint ezt a jogszabályok biztosítják.

Kérdésünkre a miniszter elmondta, a munkavállalók egyetértési jogát garantáló kiegészítésre van szükség a benyújtott törvényjavaslatnál.

A munkavállalóval történő elszámolási idő egy évről három évre való emelésével kapcsolatban Gulyás Gergely hangsúlyozta: a kormány semmilyen egy éven túli elszámolást a túlórával nem támogat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.