2018. november 28. 14:30

A kormány csak így tudja támogatni Kósáék javaslatát.

Csak a munkavállaló beleegyezésével lehet a 400 órára növelt túlórát kihasználni, a kormány csak ilyen értelmű módosító javaslatot tud támogatni - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A Kósa Lajos és fideszes frakciótársai által benyújtott javaslat több ponton is változtatna a munkaidőkeret kihasználásán. A jelenleg évi 250 - kollektív szerződés esetén 300 óra - túlórát lehet elvárni a munkavállalótól. Ezt emelné a javaslat 400 órára. Valamint egy évről három évre emelnék a munkavállalóval történő elszámolás idejét.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden ezzel kapcsolatos aggályt eloszlat, hogy a jelenleg hatályos időkereteket csak az alkalmazott egyetértésével lehetne meghosszabbítani, a kormány szerint ezt a jogszabályok biztosítják.

Kérdésünkre a miniszter elmondta, a munkavállalók egyetértési jogát garantáló kiegészítésre van szükség a benyújtott törvényjavaslatnál.

A munkavállalóval történő elszámolási idő egy évről három évre való emelésével kapcsolatban Gulyás Gergely hangsúlyozta: a kormány semmilyen egy éven túli elszámolást a túlórával nem támogat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.