1p

A kormány csak így tudja támogatni Kósáék javaslatát.

Csak a munkavállaló beleegyezésével lehet a 400 órára növelt túlórát kihasználni, a kormány csak ilyen értelmű módosító javaslatot tud támogatni - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A Kósa Lajos és fideszes frakciótársai által benyújtott javaslat több ponton is változtatna a munkaidőkeret kihasználásán. A jelenleg évi 250 - kollektív szerződés esetén 300 óra - túlórát lehet elvárni a munkavállalótól. Ezt emelné a javaslat 400 órára. Valamint egy évről három évre emelnék a munkavállalóval történő elszámolás idejét.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden ezzel kapcsolatos aggályt eloszlat, hogy a jelenleg hatályos időkereteket csak az alkalmazott egyetértésével lehetne meghosszabbítani, a kormány szerint ezt a jogszabályok biztosítják.

Kérdésünkre a miniszter elmondta, a munkavállalók egyetértési jogát garantáló kiegészítésre van szükség a benyújtott törvényjavaslatnál.

A munkavállalóval történő elszámolási idő egy évről három évre való emelésével kapcsolatban Gulyás Gergely hangsúlyozta: a kormány semmilyen egy éven túli elszámolást a túlórával nem támogat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!