2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha az aktív fertőzöttek száma 1000-1500-ra emelkedik.

A miniszter a mai Kormányinfón többször is kitért a járványhelyzetre, vázolva, hogy a második hullám megérkezett Európába. Magyarországot még nem érte el, a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően, de a térségünkben több országban is már jelen van.

A kormány szerint tehát sikerült megállítani az újabb fertőzéshullámot, az iskolák is kinyitnak szeptemberben. De a veszély nem múlt el, mondta Gulyás.

Megkérdeztük a minisztert, hogy mikor lehetne beszélni a második hullámról Magyarországon.

Gulyás Gergely szerint akkor, ha az aktív fertőzöttek száma 1000-1500 közé emelkedne. Hozzátette: 7-10 napos összefüggéseket kell nézni.

Jelenleg mintegy félezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Hogy mikor érhetjük el ezt az esetszámot, egyáltalán elérjük-e, vagy megússzuk a második hullámot, arra azt mondta, hogy ahány szakember, annyi vélemény van erről.

Ami az iskolák megnyitását illeti, érdeklődésünkre - dönthet-e úgy egy iskola vezetése, hogy távoktatással indítja a tanévet - a miniszter közölte, hogy a fenntartótól függ, hol milyen formában zajlik az oktatás. Az állami fenntartású iskolák esetében a Klebelsberg Központ rendelkezései az iránymutatók, de vannak még alapítványi, egyházi fenntartású iskolák is, ahol a fenntartó dönt ebben a kérdésben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!