2018. június 5. 15:00

Nem tud és nem is akar megtanulni ultizni.

A mai Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergelytől, hogy tud-e ultizni. Emlékezetes mondása volt pár éve Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy aki Magyarországon kormányfő akar lenni, annak egyebek mellett tudnia kell ultizni.

Lázár János például mostanában kezdett el megismerkedni e kártyajátékkal. Facebook-oldalán posztolt videójában be is mutatta kártyaasztal társaságát. Egy korábbi Kormányinfó alkalmával tőle is megkérdeztük, hogy az orbáni elvárások miatt kezdett-e el ultizni. Lázárt egy időben ugyanis lehetséges utódként emlegették a kormányfői poszton. A Miniszterelnökség korábbi vezetője szerint azonban erről nincs, nem volt szó.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Gulyás Gergely a Fidesz fiatalabb generációjába tartozik, tehetségét senki nem vitatja. Egyes vélemények szerint idővel akár miniszterelnök is lehet belőle. Ha így lesz, akkor egy feltételnek biztos nem fog megfelelni: Gulyás ugyanis nem tud ultizni. Ezt ő ismerte el kérdésünkre a mai Kormányinfón. Azt is elárulta, hogy nem is tervezi újabb kártyajáték szabályainak elsajátítását. Végül kérdésünkre, hogy akkor nincsenek miniszterelnöki ambíciói, megerősítette, hogy nincsenek.

Gulyás egyébként a negyedik Orbán-kormány megalakítása előtt nyilatkozta, hogy nem akar miniszter lenni. Ma ő a Miniszterelnökséget vezető miniszter.