2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Július 1-jén startolt el a kormányzat infláció elleni „csodafegyvere”, az online árfigyelő, ahol hipermarketláncok élelmiszerárait lehet összehasonlítani. A Gazdasági Versenyhivatal sikeresnek ítéli az első napok eredményeit.

A magyar emberek kiemelkedő érdeklődést mutattak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett árfigyelő iránt a szombati indulást követő első hétvégén – áll a hivatal lapunkhoz is eljuttatott közleményében. Tájékoztatásuk szerint szombaton és vasárnap közel 200 ezer egyedi látogató kereste fel az online árfigyelő honlapját. Mint írják, a látogatók az első hétvégén összesen mintegy 12,5 millió letöltést hajtottak végre az árfigyelő oldalon, és több mint 51 ezer alkalommal kerestek rá egy-egy konkrét termékre.

Legtöbbször a tej, sajt, csirkemell, vaj, tojás szavakra kerestek rá a felhasználók.

Az árfigyelőbe adatokat szolgáltató kiskereskedelmi láncok is reagálnak egymás áraira, már az első napokban több termékcsoportban (például tojás, kenyér) árcsökkentéseket, különböző akciókat hajtottak végre, az egyik kiskereskedelmi lánc pedig kifejezetten az árfigyelő indulásával összehangolva csökkentette több mint 100 termékének a fogyasztói árát – áll a GVH tájékoztatásában.

Számos alapvető élelmiszer árára rákerestek a vásárolni szándékozók. Fotó: Depositphotos
Számos alapvető élelmiszer árára rákerestek a vásárolni szándékozók. Fotó: Depositphotos

A Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium kedd reggel hasonló eredményről számolt be:

A GVH szerint mindez azt támasztja alá, hogy az árfigyelő nemcsak az egyes termékek árának összehasonlíthatóságát biztosítja a fogyasztók számára, hanem hatékonyan járul hozzá a piaci verseny fokozásához, az árak csökkentéséhez, ezáltal pedig az infláció letöréséhez is – zárul a hivatal közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!