<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány hiányzó járványügyi szigorításai csak nem akarnak megszületni, ezért az intézmények sorra hozzák meg saját hatáskörükben új szabályaikat. A Győri Polgármesteri Hivatal november 1-jétől bekeményít.

Információink szerint a Győri Polgármesteri Hivatalban november 1-jétől bevezetik a testhőmérséklet ellenőrző rendszert, és a romló járványügyi adatok miatt a Covid-tünetekkel rendelkező kollégák tesztelését is megszervezik és folyamatosan koordinálják.

Győrben saját hatáskörben döntöttek. Fotó: gyor.huGyőrben saját hatáskörben döntöttek. Fotó: gyor.hu

„Szintén november 1-jétől az önkormányzati intézmények ügyfélszolgálataira kizárólag maszkban lehet majd belépni, és a járványügyi helyzettől függően vezetünk be további prevenciós intézkedéseket" – tájékoztatta lapunkat a győri önkormányzat kommunikációs és szervezési osztálya.

A budapesti XII. kerületben, a Hegyvidéki Önkormányzat épületébe belépő ügyfeleknek már október 13. óta kötelező maszkot viselniük. Azoknak az ügyfeleknek, akiknél nincs maszk, az önkormányzat biztosít orvosi maszkot a portán, illetve az intézményeiben is. Az ügyfélfogadás során eljáró munkatársak az ügyfélfogadás alatt szintén kötelesek maszkot viselni. A Hegyvidéki Önkormányzat kulturális és sportintézményeiben pedig 2021. november 1-jétől a hat éven felülieknek kötelező lesz a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése.

Kazincbarczika önkormányzata október 25-től tette kötelezővé a maszkviselést a helyi polgármesteri hivatalban, a városi holdingnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, valamint a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egységeiben. A beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben egyúttal szigorodnak. Újra megnyílik az önkormányzat által biztosított OMSZ PCR-mintavételi pont is.

hirdetés

Október 15-én közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amiben azt írják, hogy a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos maszkviselési szabályokat. A kéréssel Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelet, amiben felhívta a figyelmet a Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége által kiadott javaslataira is: ezek között kiemelt helyen szerepel, hogy zárt térben, rendezvényeken és tömegközlekedési eszközökön szükséges az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszk viselése.

Korábban a Magyar Orvosi Kamara is fontos lépéseket sürgetett, két nappal ezelőtt pedig neves hazai járványügyi szakemberek azonnali intézkedéseket meghozatalát kérte a döntéshozóktól.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.