Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ezt Orbán Viktor jelentette be a Kossuth rádióban.

"... miután több hónapos időszakról van szó, mikor be fogjuk zárni az iskolákat, ha erre sor kerül, ha bezárjuk, az a tanév végét fogja jelenteni. Akkor a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra, és be kell látnunk, hogy nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat."

- mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádión. A közoktatási intézmények azonban még nem zártak be, mégpedig azért, mert a vírus nem jelent veszélyt a legfiatalabbakra, és most az időseket kell védeni, magyarázta a miniszterelnök.

Orbán Viktor: felmérhetetlenül súlyosak a vírus gazdasági következményei

Azzal folytatta, hogy két-hátom hét múlva nem lesz jobb a vírushelyzet az országban, sőt, rosszabb lesz. Szerinte még hónapokig eltart, amíg a gyógyultak száma meghaladja majd az új megbetegedésekét.

"A békebeli demokrácia és a háborús helyzet közötti fázis ez"

- fejtette ki Orbán a veszélyhelyzet kapcsán, mely egyelőre csak két hétig tart az alkotmányos szabályoknak megfelelően, de a miniszterelnök szerint meg fogják hosszabbítani, ugyanis a koronavírus ezt indokolja.

"Azzal kell számolnunk, hogy az életünk megváltozik. A járvány megállítására intézkedéseket kell tenni."

Orbán szerint elég egészségügyi dolgozó van az országban, egészségügyi eszközökből pedig még rendelt tartalékokat a kormány. Lesznek csoportos megbetegedések is, de egyelőre csak egyéni megbetegedések vannak, mondta még el.

Mindeközben tegnap Szlovákiában újabb drasztikus intézkedéseket vezetett be a kormány, amelyek  a következőek:

  • bevezetik az ellenőrzést a határátkelőkön
  • lezárják mindhárom nemzetközi repülőteret
  • elrendelik a kötelező 14 napos karantént minden külföldről érkezőnek
  • bezárják az összes iskolát és óvodát minimum 14 napra
  • bezárják az összes aquaparkot és síközpontot
  • bezárják a szociális és kulturális intérményeket
  • bezárják a szórakozóhelyeket
  • korlátozzák a nemzetközi vonat- és buszközlekedést

Az iskolák bezárása miatt elmaradnak az érettségi vizsgák is Szlovákiában.

Hétfőtől (március 16.) minden iskola, óvoda, egyetem és szabadidő-központ zárva tart Szlovákiában az új koronavírus terjedése miatt. A tanítás legalább 14 napig szünetelni fog. Erről Peter Pellegrini leköszönő kormányfő és Denisa Saková (mindketten Smer) belügyminiszter tájékoztattak a válságstáb csütörtöki ülését követően.

A 14 napos tanítási szünet azokra a pozsonyi iskolákra is vonatkozik, amelyeket korábban már bezártak.
Pellegrini megerősítette, hogy legalább két héttel el kell halasztani az érettségi vizsgákat is, melyekre eredetileg március 17. és 20. között került volna sor.

Lapunk információi szerint a szlovák törvények egyértelműek, és ezek szerint a tanárok a kieső időre ugyanúgy megkapják a fizetésüket, bár erről nem esett szó a rendelkezések körüli vitákban.

Egyes magáncégeknél előfordulhat, hogy a dolgozók csak fizetésük 60 százalékát kapják, ha képtelenek dolgozni a munkáltatónál előforduló zavarok miatt.

(via hirado.hu, hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.