<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nagyon fontos, hogy Svédország és Finnország egyidejűleg és azonosan határozzon a NATO-csatlakozás kérdéséről - jelentette ki Pekka Haavisto finn külügyminiszter, miután találkozott svéd kollégájával pénteken Helsinkiben.

Haavistoval tartott közös sajtótájékoztatóján Ann Linde svéd külügyminiszter rámutatott, hogy a két ország az eddigiekben is folyamatosan tájékoztatta egymást az ukrajnai háború miatt megkezdett biztonságpolitikai felülvizsgálatok fejleményeiről, így a két északi állam külügyminisztere egyetértett abban, hogy azonos időben, azonos döntést kell hozniuk a NATO-tagság kérdésében.

"Finnország döntése természetesen nagyban befolyásolni fogja Svédország döntését" - nyilatkozott Linde, hozzátéve, hogy Svédország még nem foglalt állást a kérdésben. Haavisto hangsúlyozta, hogy folyamatban lévő eljárások eredményeiről mind az EU-, mind a NATO-tagállamokat értesíteni fogják. A svéd miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy, amennyiben a parlament a NATO-csatlakozás mellett dönt, a kormány nem tervezi népszavazás kiírását a kérdésben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.