<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ki kell harcolniuk a játékszabályok megváltoztatását, és akár egzisztenciális áldozatokkal is új szerepköröket kell magukra vállalniuk, vélekedik az ellenzéki képviselő, aki a 24.hu-nak nyilatkozott.

A zuglói választókerületet 50 százalék feletti eredménnyel megnyerő politikus a Facebookon tette közzé javaslatait az ellenzék számára súlyos vereséget hozó választás után. Mint mondta, azért tett nagyon gyorsan javaslatokat az ellenzéknek, mert sok függ attól, hogy a pártok felfogják-e, egyszerűen nincs más lehetőség, mint teljesen mást csinálni, mint eddig.

Hadházy szerint kiderült, önámítás az, hogy az összefogás önmagában elegendő a fideszes rendszer legyőzéséhez. A sikerhez a megújulásra és az ellenállásra is szükség lett volna, de ezek hiányoztak. Szerinte ismét bebizonyosodott, hogyha nem formálják át a játékszabályokat, akkor nem is érdemes elindulni a választáson, mert annak a mostanihoz hasonló, súlyos vereség lehet a vége.

A politikus szerint olyanok a játékszabályok, amelyek között nem lehet nyerni, így véleménye szerint ez egy elcsalt választás volt. Úgy véli, ha csak sajnálkoznak, de közben mindent ugyanúgy csinálnak tovább, akkor a következő választásnak is hasonló eséllyel tudnak majd nekifutni. Szerinte fel kell venni a mandátumot, de ez csak akkor vállalható, ha nem játszanak el egy olyan parlamentet, mint amilyet Putyinnak játszik az orosz ellenzék.

Hadházy Ákos szerint garanciákat kell kapniuk, hogy az ellenzéki politikusoknak szabad belépése legyen a közintézményekbe, parlamenti vizsgálóbizottságot kisebbségből is lehessen indítani, és nagyon fontos a propaganda szempontjából, hogy konszenzussal kiválasztott vezető kerüljön a közmédia élére. Ha ez nincs, és az ellenzék mégis elmegy a parlament nyitóülésre, onnantól ráírhatják a homlokukra, hogy „kollaboránsok vagyunk”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.