<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hadházy Ákos a Balatonnál járt, ahol az akarattyai Koppány soron álló MNB továbbképző központba is bekukkantott. 

"Hát persze, hogy Matolcsy Ádám bútorgyárától vette a bútorokat a Matolcsy György által vezetett Nemzeti Bank cége a balatonakarattyai luxus "továbbképző centrumhoz". Benéztem a már berendezett éttereme, aztán megnéztem a katalógust és jé, Mydem típusú minimalista székek díszelegnek ott. Ádámtól szeretettel apunak. Vagy fordítva." - írja posztjában.

Amúgy valami egészen elképesztő, ocsmány, nagyzoló luxusbirodalmat épített Akarattyán Matolcsy, érdemes nézegetni a képeket, vagy ha arra járnak, megtekinteni. Hogy mennyibe került, azt nem tudni, mivel nem közvetlenül a Nemzeti Bank, hanem a bank cégének a cége építkezik, valószínűleg ezért nem találtam közbeszerzést sem. De két dolgot azért lehet tudni:

1) A komplexum 12000 négyzetméteres, ha nagyon szolid 1 millió Ft/nm árral számolunk, 12 milliárdba került (ennek persze többszöröse is lehet).

2) Önök adták hozzá a pénzt, ha úgy tetszik, közös a siker. Sajnos leginkább a devizahitelesek: a Nemzeti Bank több százmilliárdot kaszált, amikor forintosították a devizahiteleket. A pénzt nem fizette be a költségvetésbe, hanem elherdálta, például erre a továbbképző központra. Természetesen most, hogy az újabb forintgyengülés 150 milliárd veszteséget okozott a banknak, azt már a költségvetés (tehát Önök) állja.

Az elmúlt 12 év eszeveszett herdálásának emlékművét amúgy bárki megtekintheti a balatonakarattyai Koppány soron. A devizahiteleseknek külön ajánlom, ha szeretnék látni, mi lett a pénzükből - teszi hozzá Hadházy.

Korábban az Átlátszó írta meg, hogy Matolcsy György jegybankelnök kisebbik, az üzleti életben aktívabb fia, Matolcsy Ádám kimagasló évet zárt. A Balaton Bútor Kft. bevétele több mint kétszerese lett az előző évihez képest: 1,6 milliárd forintról 3,7 milliárd forintra ugrott. Az adózott eredmény meseszerű ugrást mutat: 18 millióról 155 millióra nőtt. Minden bizonnyal akkor a balatonakarattyai megrendelés is hozzájárulhatott a nyolcszoros profitnövekedéshez.