<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A politikus szerint borászatnak kicsi, vendégháznak nagy.

Hadházy Ákos arról posztolt, hogy ami Orbán Viktornak majorság, az az államtitkárságnak "gazdasági épület". 

"Zánkai polgárok szóltak, hogy a község feletti szőlőhegyen nagy erőkkel épül valami. A választások után nem sokkal kezdték, a helybélieknek olyan érzésük van, mintha csak erre vártak volna. Elmentem hát megnézni és utánanéztem a nyilvánosan elérhető dokumentumoknak is. Azt is mondhatnám, hogy meglepődtem, de azért annyira nem. Mióta Szijjártó Péter focipályás nyaralóját láttam, már nem nagyon lepődök meg balatoni építkezéseken" - írja a politikus.

A Zánka feletti dombon valóban nagy a sürgés-forgás, sok a munkagép. A hivatalos nyilvántartás szerint ez itt egy szőlő, ahol „gazdasági épület” készük. Rögtön kettő, két egymás melletti terven. Én sok szőlőben meg présházban jártam, de az ÉTDR rendszerbe feltöltött látványtervek egyikre sem hasonlítanak. A két épület összesen 176 négyzetméter, ami borászatnak kicsi, egy szimpla présháznak viszont nagy.

Sokkal inkább úgy tűnik, hogy valaki nyaralókat vagy vendégházakat épít a remek balatoni panorámával rendelkező szőlőhegyre.

Ez a valaki pedig nem más, mint Balogh Csaba, aki Szijjártó közigazgatási államtitkára volt a legutóbbi időkig a Külügyben, tulajdonostársa pedig a felesége, Hetey Ágota kassai főkonzul. Az építési engedély január 31-én kelt, vagyis akkor Balogh úr még államtitkár volt, nem vonult vissza szőlőt metszeni Zánkára.