TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Hajdúnánáson a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is elfogadták, hogy a kormány 65 milliárd forintból MotoGP-pályát építsen. Az állami cégnek még semmi nyoma.

Hajdúnánáson a képviselő-testület hat kormánypárti és négy ellenzéki képviselője is megszavazta Szolláth Tibor fideszes polgármesternek azt az előterjesztését még az augusztus 8-i testületi ülésen, amely szerint támogatják, hogy a kormány 65 milliárd forintból MotoGP-pályát építsen a településen - derül ki az ülés jegyzőkönyvéből.

A polgármester ráadásul név szerinti szavazást kért, valamint a szavazás előtt bírósággal fenyegette meg a rémhírterjesztőket. Nagy vita nem volt a beruházásról, az ellenzék is csak annyit kért, hogy a MotoGP-pálya építéséről tartsanak majd lakossági fórumokat.

Ezt a testületi szavazást már azután tartották, hogy június 20-án Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette a 65 milliárd forintos beruházást.

A pálya építése hamarosan elkezdődik, hiszen 2022 végén, vagy legkésőbb 2023 év elején tesztversenyt kell rendeznünk, és addigra készen kell állniuk az ehhez kapcsolódó szállodáknak, konferencia-központnak, oktatóközpontnak is

- mondta a miniszter. Júliusban pedig kormányhatározat született arról, hogy megalapítják a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft-t 3 millió forint jegyzett tőkével és 100 millió forint tőketartalékkal. Ennek a cégnek egyelőre semmi nyoma, pedig elvileg még az idén kiírnák az első közbeszerzéseket.

A kocka tehát el van vetve, a kormányt az sem zavarja különösebben, hogy a pályához termőföldet kell majd leaszfaltozni - legalábbis ez derül ki Schanda Tamás, ITM államtitkárnak egy ellenzéki képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Hajdúnánáson egy rendkívül modern, korszerű vonalvezetésű, a környezetvédelmi előírásoknak teljes mértékben megfelelő pálya épül. A termőföld védelme érdekében a beruházás során arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb, mezőgazdaságilag kis értékű terület kerüljön ki a földművelésből

- válaszolta az államtitkár.

2021-ben már jelentős forrást igényel az építkezés és annak előkészítése, ezzel összefüggésben 20,4 milliárd forintot fognak a jelenlegi tervek szerint elkölteni. Az összeget ráadásul a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozó, a gazdaság talpraállását szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból biztosítják.

A 20,4 milliárd forint a magyarországi versenyhelyszín (pálya és kapcsolódó létesítmények) megépítésének első fázisát biztosítja. Jövőre pedig már az első kapavágások is megtörténhetnek.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.