1p

Ursula von der Leyen fegyverszállításra is felszólította a tagállamokat.

Az Európai Bizottság elnöke a Bild am Sonntag kérdésére úgy fogalmazott, hogy azok a tagállamok, amelyek képesek gyorsan szállítani fegyverrendszereket, segítsenek Ukrajnának, mert az ország csak így lesz képes helytállni az orosz haderővel szemben. Von der Leyen ezzel elsősorban azokra az országokra célzott, amelyek egyelőre vacillálnak a nehézfegyverek, például harckocsik vagy vadászgépek exportját illetően.

A hvg.hu cikke szerint Ursula von der Leyen emellett kijelentette, hogy az Európai Unió több orosz bank, köztük a Sberbank ellen is szankciókra készül. A lap cikke szerint EU mostanáig megkímélte a Sberbankot és a Gazprombankot, mert ezeken keresztül fizetnek az uniós tagállamok az orosz olajért és gázért. Von der Leyen azt is elmondta, dolgoznak egy olyan „okos mechanizmuson”, amely lehetővé teszi az orosz olaj szankcionálását is a közeljövőben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!