<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ursula von der Leyen fegyverszállításra is felszólította a tagállamokat.

Az Európai Bizottság elnöke a Bild am Sonntag kérdésére úgy fogalmazott, hogy azok a tagállamok, amelyek képesek gyorsan szállítani fegyverrendszereket, segítsenek Ukrajnának, mert az ország csak így lesz képes helytállni az orosz haderővel szemben. Von der Leyen ezzel elsősorban azokra az országokra célzott, amelyek egyelőre vacillálnak a nehézfegyverek, például harckocsik vagy vadászgépek exportját illetően.

A hvg.hu cikke szerint Ursula von der Leyen emellett kijelentette, hogy az Európai Unió több orosz bank, köztük a Sberbank ellen is szankciókra készül. A lap cikke szerint EU mostanáig megkímélte a Sberbankot és a Gazprombankot, mert ezeken keresztül fizetnek az uniós tagállamok az orosz olajért és gázért. Von der Leyen azt is elmondta, dolgoznak egy olyan „okos mechanizmuson”, amely lehetővé teszi az orosz olaj szankcionálását is a közeljövőben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.