<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Litván számlaszámok jönnek helyette.

A portfolio.hu cikke szerint a Revolut megszünteti a magyar, HU-val kezdődő IBAN számlaszámokat,helyette litván számlaszámot kapnak az ügyfelek. 

(fotó: pixabay.com)(fotó: pixabay.com)

Azokat, akik a munkabérüket is a revolutos számlára kérik, arra figyelmeztették, hogy egyes munkáltatók nem biztos, hogy el fogják fogadni a litván számlaszámot. A tájékoztatás szerint azon dolgoznak, hogy a forint számlákat később visszahozzák.

A lap szerint egyelőre nem minden ügyfélnek érkezett erről tájékoztatás, így nem tudhatjuk, hogy mekkora ügyfélkört érint a változás. Az egyes ügyfeleknek írt levélben a Revolut azt írta, hogy 2022. április 1-jétől a bank már nem fér hozzá a helyi forint fizetési rendszerekhez. Ennek eredményeképpen a forint számlaadatok, amelyeket a helyi kifizetések fogadására használnak, többé nem lesznek elérhetőek. Innentől kezdve az átutalások fogadásához az LT-vel kezdődő, litván IBAN számlaszámot lehet majd használni.

Április 1-től a forint számlaszámra küldött átutalásokat nem írják jóvá a revolutos számlán, hanem visszakerülnek a feladóhoz. A visszaküldési folyamat automatizált és akár 5 munkanapot is igénybe vehet.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.