2p

Litván számlaszámok jönnek helyette.

A portfolio.hu cikke szerint a Revolut megszünteti a magyar, HU-val kezdődő IBAN számlaszámokat,helyette litván számlaszámot kapnak az ügyfelek. 

(fotó: pixabay.com)
(fotó: pixabay.com)

Azokat, akik a munkabérüket is a revolutos számlára kérik, arra figyelmeztették, hogy egyes munkáltatók nem biztos, hogy el fogják fogadni a litván számlaszámot. A tájékoztatás szerint azon dolgoznak, hogy a forint számlákat később visszahozzák.

A lap szerint egyelőre nem minden ügyfélnek érkezett erről tájékoztatás, így nem tudhatjuk, hogy mekkora ügyfélkört érint a változás. Az egyes ügyfeleknek írt levélben a Revolut azt írta, hogy 2022. április 1-jétől a bank már nem fér hozzá a helyi forint fizetési rendszerekhez. Ennek eredményeképpen a forint számlaadatok, amelyeket a helyi kifizetések fogadására használnak, többé nem lesznek elérhetőek. Innentől kezdve az átutalások fogadásához az LT-vel kezdődő, litván IBAN számlaszámot lehet majd használni.

Április 1-től a forint számlaszámra küldött átutalásokat nem írják jóvá a revolutos számlán, hanem visszakerülnek a feladóhoz. A visszaküldési folyamat automatizált és akár 5 munkanapot is igénybe vehet.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!