2p

Megbeszélést tartottak szerdán az NGM-ben.

A hazai üzemanyagáraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk - hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a Mollal történő tárgyaláson a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

A tárcavezető a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőivel egyeztetett. A felek korábbi megállapodása szerint a rendszeresen megrendezendő találkozókon áttekintik az üzemanyag-ellátásra és az árakra ható hazai és nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat.

Egyeztetésen vett részt a miniszter. Fotó: MTI
Egyeztetésen vett részt a miniszter. Fotó: MTI

Nagy Márton az egyeztetésen kihangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is arra kéri az üzemanyagforgalmazókat, hogy törekedjenek korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására. A felek a korábbi hónapoknak megfelelően újra áttekintették a régiós szintű árak kialakításának lehetőségeit oly módon, hogy a hazai üzemanyag árak legalább a középmezőnyben szerepelhessenek. A miniszter kijelentette, hogy a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, a gázolaj esetében azonban nem azonosítható ilyen lehetőség.

Tovább olvasna az üzemanyagárak alakulásáról, és hátteréről? Önnek ajánljuk hetente megjelenő Mfor Üzemanyagár-figyelőnket! >>> 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!