2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több ezres tömeg indult el a Hősök teréről az Andrássy úton az oktatási körülmények javítását követelve.

A tanári életpályamodellért, a méltó munkakörülményekért és a leterheltség csökkentéséért tüntetnek a fővárosban péntek délután. A tiltakozó több ezres tömeg a Hősök terén gyülekezett, ahonnan az Andrássy úton vonultak végig vegyesen tanárok, diákok és szülők.

A tömeg

„Szabad ország, szabad oktatás!”,

„Nincs tanár, nincs jövő!”,

valamint

„Elegünk van!”

skandálással vonult végig a budapesti sugárúton, ahol azt kérik az emberektől, csatlakozzanak a menethez. A menet célja a Széchenyi tér, ahol az oktatás ügyéért felelős belügyminiszter székel.

A pénteki napon egyébként több hazai város oktatási intézményében is tiltakoztak a kormány oktatást ellehetetleníő politikája ellen.

A kormányzat pedagógusokkal szemben tanúsított viselkedése már a külföldi média érdeklődését is felkeltette.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közölte, 2023-ban 21, 2024-ben 25, majd 2025-ben 30 százalékos pedagógusbér-emelést jelentett be, ami a miniszter szerint azt jelenti, hogy addigra a pedagógusok átlagbére el fogja érni a diplomás átlagbér 80 százalékát. Lapunknak arra a felvetésére, hogy miközben szeptemberben már 20,1 százalék volt az infláció, mely szakértők szerint még nem a csúcs, ehhez képest a januári 21 százalékos emelés nem jelent reálbér-emelkedést, úgy reagált, szerintük az éves infláció 13 százalék körül lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!