3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kapumozgatás manapság nem feltétlenül csak kézi erővel lehetséges, hiszen a fejlett technológia vívmányait alkalmazva ennél kényelmesebb módok is rendelkezésre állnak. Ezeket fogjuk megmutatni a cikk keretei között.

Külön ki fogunk térni a jellemző felhasználási területekre, a kapu mozgatását elősegítő berendezésekre, valamint a teljes kapumozgató szett beszerzése mellett szóló előnyökre is.

Hol vehetjük leginkább hasznát a kapumozgatást szolgáló berendezéseknek?

Leginkább olyan környezetben célszerű kapumozgató berendezés alkalmazásában gondolkodni, ahol napi szinten is komoly autóforgalom jelentkezik mindkét irányba. Tipikusan ilyennek számítanak az irodaházak, bevásárlóközpontok vagy a gyárépületek és logisztikai központok.

Szintén lehet létjogosultsága a kapumozgató megoldások alkalmazásának a zárt lakóparkokban, parkolókban, valamint igény esetén magánházaknál is. A fejlett technológia segítségével ugyanis anélkül oldható meg a kapu mozgatása, hogy ki kellene szállnunk a kocsiból.

Milyen szerkezettel lehet megoldani a kapumozgatást automatizált módon?

Értelemszerűen meg kell valahogy oldani, hogy a szóban forgó kapu mozgatása megtörténjen. Ehhez rendre különféle motoros megoldásokat szokás alkalmazni. A motoros kapunyitó lehet akár egyszárnyú vagy kétszárnyú is.

A beszerzést megelőzően érdemes megmérni a kapu méreteit, majd ehhez igazodva kiválasztani a szükséges kapumozgató szettet. Ezáltal az alkalmazott készlet gond nélkül bírni fogja a terhelést, vagyis a kapu mozgatása hosszú távon is megoldott lehet.

A kapu hatékony mozgatásához szükséges kiegészítők

Természetesen a kapuhoz bekötött motoros rendszer működésbe lépéséhez szükség lehet még bizonyos kiegészítőkre. A leginkább klasszikusnak számító megoldást erre a célra a kis méretű távkapcsolók beszerzése jelenti.

Vagyis annyi távkapcsolóra van szükség, amennyi autó előreláthatóan közlekedni fog. Hasonlóan jól működnek egyébként a kisebb távirányítók is, amelyeknek az alkalmazásával a kapumozgatás szintén gombnyomásra történhet.

Vagyis az autót vezetőnek ki sem kell szállnia, mindössze a kapu felé közeledve egy gombot kell megnyomnia.

Egy komplett kapumozgató készlet beszerzésével minden szükséges kellék kéznél lehet

Hogyha éppenséggel a kapumozgató megoldás beszerelését fontolgatjuk, akkor ennek az eszközigényét egy komplett szett beszerzésén keresztül tudjuk a leghatékonyabban megvalósítani. A teljes készlet beszerzésének ugyanis van egy nagy előnye.

Ezzel a választással nem kell a motoros mozgató szerszámok és kiegészítők megvételével külön-külön bajlódnunk. A megvásárolt készletben minden szükséges kelléket kézhez kapunk, így már csakis az üzembe helyezés megoldása vár majd ránk.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!