<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kapumozgatás manapság nem feltétlenül csak kézi erővel lehetséges, hiszen a fejlett technológia vívmányait alkalmazva ennél kényelmesebb módok is rendelkezésre állnak. Ezeket fogjuk megmutatni a cikk keretei között.

Külön ki fogunk térni a jellemző felhasználási területekre, a kapu mozgatását elősegítő berendezésekre, valamint a teljes kapumozgató szett beszerzése mellett szóló előnyökre is.

Hol vehetjük leginkább hasznát a kapumozgatást szolgáló berendezéseknek?

Leginkább olyan környezetben célszerű kapumozgató berendezés alkalmazásában gondolkodni, ahol napi szinten is komoly autóforgalom jelentkezik mindkét irányba. Tipikusan ilyennek számítanak az irodaházak, bevásárlóközpontok vagy a gyárépületek és logisztikai központok.

Szintén lehet létjogosultsága a kapumozgató megoldások alkalmazásának a zárt lakóparkokban, parkolókban, valamint igény esetén magánházaknál is. A fejlett technológia segítségével ugyanis anélkül oldható meg a kapu mozgatása, hogy ki kellene szállnunk a kocsiból.

Milyen szerkezettel lehet megoldani a kapumozgatást automatizált módon?

Értelemszerűen meg kell valahogy oldani, hogy a szóban forgó kapu mozgatása megtörténjen. Ehhez rendre különféle motoros megoldásokat szokás alkalmazni. A motoros kapunyitó lehet akár egyszárnyú vagy kétszárnyú is.

A beszerzést megelőzően érdemes megmérni a kapu méreteit, majd ehhez igazodva kiválasztani a szükséges kapumozgató szettet. Ezáltal az alkalmazott készlet gond nélkül bírni fogja a terhelést, vagyis a kapu mozgatása hosszú távon is megoldott lehet.

A kapu hatékony mozgatásához szükséges kiegészítők

Természetesen a kapuhoz bekötött motoros rendszer működésbe lépéséhez szükség lehet még bizonyos kiegészítőkre. A leginkább klasszikusnak számító megoldást erre a célra a kis méretű távkapcsolók beszerzése jelenti.

Vagyis annyi távkapcsolóra van szükség, amennyi autó előreláthatóan közlekedni fog. Hasonlóan jól működnek egyébként a kisebb távirányítók is, amelyeknek az alkalmazásával a kapumozgatás szintén gombnyomásra történhet.

Vagyis az autót vezetőnek ki sem kell szállnia, mindössze a kapu felé közeledve egy gombot kell megnyomnia.

Egy komplett kapumozgató készlet beszerzésével minden szükséges kellék kéznél lehet

Hogyha éppenséggel a kapumozgató megoldás beszerelését fontolgatjuk, akkor ennek az eszközigényét egy komplett szett beszerzésén keresztül tudjuk a leghatékonyabban megvalósítani. A teljes készlet beszerzésének ugyanis van egy nagy előnye.

Ezzel a választással nem kell a motoros mozgató szerszámok és kiegészítők megvételével külön-külön bajlódnunk. A megvásárolt készletben minden szükséges kelléket kézhez kapunk, így már csakis az üzembe helyezés megoldása vár majd ránk.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.