<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Egyszerre nyit július 1-jén a Mol-vezér cégének esztergomi szállodája és az önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő. A polgármester Hernádi Zsolt unokaöccse, a fürdőbe pedig nem kell kifizetniük a borsos napijegyet a szállóvendégeknek.

Nagy nap lesz július 1-je Esztergom életében, hiszen ekkor nyit ki a Hernádi Zsolt Mol-vezér cégének érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergom, valamint a mellette lévő Aquasziget élményfürdő is július 1-től várja a vendégeket.

Szállodánk szomszédságában áll a közkedvelt esztergomi Aquasziget Élményfürdő. A fürdő fedett élmény részlegből, kültéri strandból valamint wellness és beauty szekcióból áll. Szállóvendégeinknek INGYENES a belépés.  

- olvasható a szálloda oldalán.

Hernádi Zsolt várhatja július 1-ét MTI Fotó: Mohai BalázsHernádi Zsolt várhatja július 1-ét MTI Fotó: Mohai Balázs

Tehát a szálloda vendégei ingyenes mehetnek a fürdőbe. A közpénz-milliárdokból is épült új luxusszálloda és a fürdő együttműködésének érdekessége, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven. Esztergom fideszes polgármesterét pedig Hernádi Ádámnak hívják, aki a milliárdos Hernádi Zsolt Mol-vezér unokaöccse. Az új cég felügyelőbizottságában helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő is.

Korábban az Investor 2005 Kft. üzemeltette az élményfürdőt, de Hernádi Ádám polgármester tavaly nyáron megszüntette az önkormányzat és a cég közötti szerződést szeptember 30-i hatállyal. Sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei, hiszen elég drága a fürdő. A felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint.

A kormány is a segítségére sietett a szállodának és a fürdőnek, hiszen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy 5,5 millió beoltott esetén védettségi igazolvány sem kell a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokra. A beoltottak száma péntek reggel 5 millió 455 ezer volt, tehát jó esély mutatkozik arra, hogy a hotel és a fürdő július 1-i nyitásakor már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez.

Fürdőnk csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Minden 18. életévét betöltött vendégünknek be kell mutatnia a pénztáros kollégánknak a védettségi igazolványát, vagy az EESZT applikációjával igazolnia kell az oltottság tényét. Mindkét esetben fényképes igazolvánnyal igazolni kell a személyazonosságot. Ha érkezéskor nem áll rendelkezésére a védettségi igazolvány, vagy azt az érkező vendég nem adja át ellenőrzésre, illetve személyazonosságát igazolni nem tudja, sajnos nem biztosíthatjuk számára a belépést

- olvasható még a fürdő honlapján, de ez az 5,5 millió beoltott esetén már nem lesz aktuális.

Az új szállodáról lapunk írta meg, hogy talán az első olyan luxusszálloda lesz, amely építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem térítendő közpénz-milliárdok fedezték. A 2,8 milliárd forintos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től. A Solva Property konkrétan a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap. A Gran Private Equity pedig Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége, a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.

A Grand Hotel Esztergom reagált cikkünkre, szerintük cikk azt sejteti, hogy a Grand Hotel Esztergom szállóvendégeinek közpénzből biztosítják az ingyenes a belépést az önkormányzat által üzemeltetett Aquasziget Élményfürdőbe. Pedig a Solva Property Kft. nem ingyenesen kapja ezt a szolgáltatást Esztergom
Város Önkormányzatától, hanem 20 százalék kedvezménnyel - ami a helyi lakosoknak jár - megvásárolja azt. A szolgáltatást nem az adófizetők fizetik, hanem a Solva Property Kft.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.