1p

Jóval többért adja tovább a gázt a lakosságnak a kormány, mint amennyiért hazánk veszi. 

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint augusztusban egy hajszállal drágult a Magyarországra érkező orosz importgáz, köbméterenként 0,332 eurót kellett érte fizetni - írja a 24.hu. Forintra átszámítva ez azt jelenti, hogy augusztusban durván 128 forintért jött a gáz, picivel drágábban, mint egy hónappal korábban.

Az augusztusi 128 forintos orosz import

  • 25 százalékkal magasabb az átlag alatt fogyasztók számára megszabott 102 forintos rezsicsökkentett lakossági tarifánál,
  • és alig az ötöde az átlagfogyasztás felett felszámított 767 forintos köbméterenkénti tarifának.

Nem beszélve az 1020 forintos „lakossági világpiaci árról”, amelyhez képest a rezsiszámlákon hónapról hónapra az elméleti megtakarításról tájékoztatják a fogyasztót. A múlt év augusztus-szeptemberben mintegy két hétre irtózatosan magasra felszaladt piaci ár, a magyar kormány ehhez a csúcshoz lőtte be a belföldi tarifákat. Azóta viszont már ennek hetedére csökkent a földgáz ára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!