2018. május 3. 14:17
mfor.hu

Magyar Hang lesz a neve, május nyolcadikán jön ki a nulladik szám, még "szamizdatként", azután péntekenként jelenik majd meg.

Hetilapként éled újra a nemrég bezárt Magyar Nemzet, írja a Zoom.hu. Az újraindított újság Magyar Hang néven jelenik meg ezután - amit egyelőre tudni lehet róla:

  • 24 oldalas lesz
  • hasonlítani fog az egykori, szombatonként megjelenő Magyar Nemzet Magazinra, de kicsit több politikával és közélettel
  • május 18-tól jelenik majd meg, péntekenként
  • előfizetői ára 450 forint lesz, az újságosnál 500 forintért lehet majd megvenni

A Zoom-nak György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy a Magyar Hang törzscsapata 20-25 emberből áll majd, külsősökkel is számolnak, de mindenki a Magyar Nemzet volt munkatársa. Olyan ismertebb nevek is velük tartanak, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu. Első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd. Az újságot Pozsonyban nyomtatják ki, mert Magyarországon nem találtak olyan céget, aki az ellehetetlenült piacon vállalta volna. A lap mögött nincs hirdető, befektető, az előfizetők fogják eltartani.

Még mielőtt a Magyar Hang beindulna, a gárda készít egy újabb szamizdat lapot, ezt György a nulladik számnak titulálja. Május 8-án jelenik meg, 20 ezer példányban, és a parlament előtti tüntetésen, kézből árulják majd.

A Magyar Hang honlapja már él, www.magyarhang.org címen, itt egyelőre az előfizetési információk érhetők el.

A Magyar Nemzetet nyolcvan év működés után három hete zárta be a tulajdonos Simicska Lajos, finanszírozási problémákra hivatkozva. Ugyanez lett a szintén hozzá tartozó Lánchíd Rádió sorsa, az ugyancsak Simicska-tulajdon Hír TV-től pedig többeket elbocsátottak. Az egykori csúcsoligarcha hetilapja, a Heti Válasz új befektetőket keres. Egy ideig úgy tűnt, a Magyar Nemzet megmenekülhet. Több lehetséges vevő-jelöltről is felröppentek hírek, köztük az LMP-s Ungár Péterrel, azonban ennél konkrétabb fejlemény nem történt az ügyben.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!