2p

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevben járt. Háborús hírek.

  • Oroszország mélységesen sajnálná, ha Finnország a még nyitva maradt négy határátkelőhely bezárásáról döntene hétfőn - közölte a Kreml szóvivője.
  • Váratlanul Kijevbe érkezett hétfőn Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter, hogy Washington "rendíthetetlen" támogatásáról biztosítsa Ukrajnát Oroszország háborújával szemben. Austin a nap folyamán újabb, 100 millió dolláros (34 milliárd forint) katonai segélycsomagot jelentett be, hosszú távú támogatást ígérve a kijevi vezetésnek. Mint mondta, a mostani szállítmánnyal páncéltörő és légvédelmi fegyverek érkeznek Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai minisztert fogadva azt mondta: látogatása "nagyon fontos jelzés Ukrajnának". "Számítunk a támogatásukra" - tette hozzá.
  • Több mint 40 ezer nő szolgál az ukrán hadseregben - közölte hétfőn a kijevi védelmi minisztérium.
  • Ukrajna elbocsátott két magas rangú kibervédelmi tisztviselőt – közölte egy kormánytisztviselő, miközben az ügyészek vizsgálatot indítottak a kormány kiberbiztonsági ügynökségénél történt állítólagos sikkasztás ügyében.

  • Katonai tisztviselők közölték, hogy az ukrán erők hétfőn az egyre fokozódó orosz támadások megfékezésében vettek részt az Bahmut város környékén, amelyet májusban foglalt el Moszkva.

  • Oroszország válaszlépésként megtiltotta hétfőn a beutazást több moldovai tisztségviselőnek, amiért a chisinaui hatóságok betiltottak több orosznyelvű sajtóorgánumot - közölte honlapján a moszkvai külügyminisztérium.

MTI, The Guardian

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!