2019. október 13. 21:35
mfor.hu

Rövid körkép 9 óra után néhány érdekesebb, megyei jogú városból: Hórmezővásárhely, Miskolc és Szeged ellenzéki győzelmet hozott, Kaposvárt simán behúzta Szita Károly.

Hódmezővásárhelyen magas, 80 százalék fölötti feldolgozottságnál nerésre áll Márki-Zay Péter (57,74%) a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt, Dr. Grezsa istván előtt. Az ATV közvetítése szerint már elindult az ünneplés Márki-Zayék eredményváróján. "Felszabadultunk" - ezt skandálják. Frissítés: 100 százalékos feldolgozottság mellett Márki-Zay Péter a szavazatok 57,3 százalékát szerezte meg.

Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Miskolcon az eddigi (fideszes) polgármester, Kriza Ákos egészségügyi okokra hivatkozva idén nem indult, helyette a jegyzőt jelölte a Fidesz. A váltás nem jött be: 93,75 százalék fölötti feldolgozottság mellett Veres Pál, az ellenzéki összefogás jelöltje gyakorlatilag nyert (54,91 százalék, a fideszes Alakszai Zoltán 40,67 százalékával szemben.) Frissítés: Veres Pál a szavazatok 54,8 százalékával nyerte meg a választást.

Szegeden is ellenzéki győzelem készül: Botka László polgármester 60,36 százalékkal toronymagasan vezet 70 százalék fölötti feldolgozottság mellett. A második helyen Nemesi Pál 36,50 százalékkal követi.

Kaposváron viszont sima Fidesz-győzelem születik: 94,92 százalékos a feldolgozottság 9 órakor, borítékolható a fideszes Szita Károly győzelme (56,84%). Az ellenzék által támogatott Horváth Ákos Ervin 38,47 százalékon áll.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!