2019. október 13. 21:35
mfor.hu

Rövid körkép 9 óra után néhány érdekesebb, megyei jogú városból: Hórmezővásárhely, Miskolc és Szeged ellenzéki győzelmet hozott, Kaposvárt simán behúzta Szita Károly.

Hódmezővásárhelyen magas, 80 százalék fölötti feldolgozottságnál nerésre áll Márki-Zay Péter (57,74%) a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt, Dr. Grezsa istván előtt. Az ATV közvetítése szerint már elindult az ünneplés Márki-Zayék eredményváróján. "Felszabadultunk" - ezt skandálják. Frissítés: 100 százalékos feldolgozottság mellett Márki-Zay Péter a szavazatok 57,3 százalékát szerezte meg.

Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán Márki-Zay Péter egy korábbi fővárosi tüntetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Miskolcon az eddigi (fideszes) polgármester, Kriza Ákos egészségügyi okokra hivatkozva idén nem indult, helyette a jegyzőt jelölte a Fidesz. A váltás nem jött be: 93,75 százalék fölötti feldolgozottság mellett Veres Pál, az ellenzéki összefogás jelöltje gyakorlatilag nyert (54,91 százalék, a fideszes Alakszai Zoltán 40,67 százalékával szemben.) Frissítés: Veres Pál a szavazatok 54,8 százalékával nyerte meg a választást.

Szegeden is ellenzéki győzelem készül: Botka László polgármester 60,36 százalékkal toronymagasan vezet 70 százalék fölötti feldolgozottság mellett. A második helyen Nemesi Pál 36,50 százalékkal követi.

Kaposváron viszont sima Fidesz-győzelem születik: 94,92 százalékos a feldolgozottság 9 órakor, borítékolható a fideszes Szita Károly győzelme (56,84%). Az ellenzék által támogatott Horváth Ákos Ervin 38,47 százalékon áll.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.