2p

Nem tudni, mennyien vesznek oda Törökországban és Szíriában.

Mint ahogyan kedden is többször hírt adtunk róla, még mindig emelkedik a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak száma, most már több mint ötezer a hivatalos adat.

A hvg.hu idézte az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) egyik szakértőjét, aki a francia AFP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a saját tapasztalataik alapján a földrengéseknél általában az első néhány órában közölt adat nyolcszorosa szokott lenni a teljes szám. Amikor ezt mondta, akkor még csak a háromezret közelítette az áldozatok száma a hivatalos adatközlésekben, vagyis ez alapján 20 ezer fölé is emelkedhet - írta a lap.

A szakértő szerint ilyenkor egyrészt a romok alól lassan lehet kihozni az embereket, többen pedig hiába kerülnek ki élve az összedőlt házak alól, a kórházban halnak bele a sérüléseikbe. A mostani helyzetet tovább rontja az, hogy rendkívül rossz az idő, a nagy hidegben tízezreknek kell szállást biztosítani, a határ szíriai oldalán pedig sok menekülttábor, illetve a menekülteknek épített félkész épület, valamint a polgárháborúban már korábban megrongálódott ház van, ezért onnan még sokkal több áldozatról jöhet hír ez után.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!