<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem tudni, mennyien vesznek oda Törökországban és Szíriában.

Mint ahogyan kedden is többször hírt adtunk róla, még mindig emelkedik a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak száma, most már több mint ötezer a hivatalos adat.

A hvg.hu idézte az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) egyik szakértőjét, aki a francia AFP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a saját tapasztalataik alapján a földrengéseknél általában az első néhány órában közölt adat nyolcszorosa szokott lenni a teljes szám. Amikor ezt mondta, akkor még csak a háromezret közelítette az áldozatok száma a hivatalos adatközlésekben, vagyis ez alapján 20 ezer fölé is emelkedhet - írta a lap.

A szakértő szerint ilyenkor egyrészt a romok alól lassan lehet kihozni az embereket, többen pedig hiába kerülnek ki élve az összedőlt házak alól, a kórházban halnak bele a sérüléseikbe. A mostani helyzetet tovább rontja az, hogy rendkívül rossz az idő, a nagy hidegben tízezreknek kell szállást biztosítani, a határ szíriai oldalán pedig sok menekülttábor, illetve a menekülteknek épített félkész épület, valamint a polgárháborúban már korábban megrongálódott ház van, ezért onnan még sokkal több áldozatról jöhet hír ez után.