2p

A hetedik leggazdagabb magyarként ismert Jellinek Dániel cégcsoportja a harmadik legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi lánccá fejlesztené a „madaras teszkót”.

Az Indotek Csoport az elmúlt években egyre több európai országban jelent meg a retail piacon, befektetéseivel egyre inkább nyitott az agrárium és az élelmiszer-kereskedelem felé – tájékoztatta az Indexet a cégcsoport. Mint arról lapunk is beszámolt, a Jellinek Dániel milliárdos vállalkozóhoz tartozó vállalatcsoport pénzügyi befektetőként 47 százalékos részesedést szerzett az Auchan Magyarország Kft.-ben.

Az Indexnek az Indoteknél azt mondták, az áruházlánc működésében rövid távon jelentkező változások nem lesznek, ám hozzátették,

„a tervünk az, hogy öt-hat éven belül a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel bíró szereplővé váljunk, hiszen ehhez megfelelő tőkével és jelenléttel rendelkezünk a tranzakciózárást követően”.

Ez azt jelentené, hogy a hetedik leggazdagabbnak rangsorolt magyar az Auchant a Lidl és a Spar mögé zárkóztatná fel megelőzve a Reált, a Pennyt, az Aldit, a CBA-t, a Coopot, sőt még a Tescót is.

A benzinkúthálózatot is megszerezték. Fotó: Mfor / Király Béla
A benzinkúthálózatot is megszerezték. Fotó: Mfor / Király Béla

Az Indoteknél úgy vélik, a felvásárlás nyertesei a vevők lesznek, akik „egyre nagyobb számban érhetik el az Auchan kedvező árú, minőségi termékeit”, míg távolabbi terveik között szerepel, hogy helyzetbe hozzanak olyan hazai élelmiszer- és agráripari vállalkozásokat, vállalatokat, amelyek versenyképes áron, megbízhatóan és kiváló minőségű termékeket állítanak elő, s így nemcsak hazai, hanem regionális szintű beszállítókká válhatnak. A lap megjegyzi, ez összhangban áll Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azon elképzeléseivel, hogy a magyarországi piacot megszervezzék a termeléstől egészen a kereskedelemig.

Az akvizíciót az Európai Unió Versenyhivatalához már bejelentették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!