2019. február 1. 10:42
MTI

Az export értéke is nőtt, hát még az importé.

Tavaly novemberben az export értéke 4,5, az importé 7,3 százalékkal emelkedett - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

A külkereskedelmi aktívum 478 millió euró volt, 204 millió euróval kevesebb az egy évvel korábbinál, és 18 millió euróval kisebb a január 9-én kiadott első becslésnél, amikor 4,7 százalékos exportnövekedést jelentett a hivatal. 

A tavalyi év első 11 hónapjában az export 4,5 százalékkal, az import 7,1 százalékkal nőtt, az exporttöbblet 5,643 milliárd eurót tett ki, 1,864 milliárd euróval kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.