2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A mélyponton már túl vagyunk az államtitkár szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 júniusában az előző évhez képest 3,8 százalékkal mérséklődött az ipari termelés volumene. Ez az áprilisban látott mélyponthoz képest már 4,5 százalékponttal kedvezőbb eredmény - fűzte hozzá a legfrissebb statisztikai jelentéshez pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Az ipar teljesítményéhez júniusban is a járműgyártás és a villamos berendezések gyártása alágazatok jelentős bővülése járult hozzá a legnagyobb mértékben.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a közleményben kiemelte:

"a gazdasági növekedést helyre kell állítani, ehhez az iparnak is jól kell teljesítenie. Emiatt biztató, hogy az ipari termelés egyre távolabb kerül mélypontjától, a kormány intézkedései egyre inkább éreztetik hatásukat".

Az államtitkár hozzátette, hogy a munkahelyek megvédése, az ipari vállalkozások versenyképességének és teljesítményének megerősítése érdekében a kormány már több intézkedésről is döntött. A háború és a szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben jelentős segítséget jelentenek a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramon és a Széchenyi Kártya Programon keresztül elérhető olcsó források. Utóbbi esetében ráadásul a beruházási hitelkeretet duplájára, azaz 1 milliárd forintra emelte a kormány. Az ipari vállalkozásokat is segíti a gazdaságvédelmi akcióterv részeként bevezetett áramárplafon, valamint a SZÉP-kártya 200 ezer forintos keretemelése is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!