1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavaly szeptemberi harmatgyenge forintárfolyam visszaerősítése jó hatással volt a magyar külkereskedelemre, ez látszik a most szeptemberi külkereskedelmi adatokon is.

2023. szeptemberben az export euróban számított értéke 5,1 százalékkal, az importé 19 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. A termék-külkereskedelmi egyenleg 2,1 milliárd euróval javult. Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 13 százalékkal, az importoldalon 8,1 százalékkal nőtt.

2023. szeptemberben:

  • A kivitel értéke 12,8 milliárd eurót (4930 milliárd forintot), a behozatalé 11,5 milliárd eurót (4442 milliárd forintot) tett ki.
  • A termék-külkereskedelmi többlet 1,3 milliárd euró (488 milliárd forint) volt.
  • A kivitel 76, a behozatal 69 százalékát az EU tagállamaival (EU27_2020) bonyolítottuk le.

2023. szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 5,1 százalékkal, az importé 19 százalékkal csökkent.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!