<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Zajlik a pedagógusok világnapjára tervezett országos pedagógussztrájk, Budapesten és több vidéki városban is ezrek mozdultak meg.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, az Mfor.hu is ott volt a ma reggeli élőláncon, a helyszínen forgató kollégánk beszámolója szerint iszonyú sokan voltak az utcán, diákok, középiskolások, köztük kiskamaszok is, valamint szülők és nagyszülők is.

Kollégánk, Bendl Vera az ezután a Madách téren tartott flashmobról videót is küldött, amelyen az látszik, hogy azután, hogy az élőláncról érkező tüntetők a kukába küldték a közoktatás a tanítást akadályozó tulajdonságait, elénekelték Ady ’Felszállott a páva’ című versének megzenésített változatát.

Az élőlánc hivatalosan 9-kor véget ért, ám a nap eseményeinek korán sincs vége, amellett, hogy országszerte rengeteg iskolában sztrájkolnak, illetve tiltakoznak polgári engedetlenség keretében pedagógusok, délután ötkor jön a Margit híd előre bejelentett elfoglalása, este hétkor pedig kezdődik az a tüntetés a Kossuth téren, amelyre szintén több ezer embert várnak, koncertekkel és beszédekkel.

A tiltakozásról hamarosan hosszabb videós anyaggal is jelentkezünk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.