TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Megelőzzük a régiós versenytársakat a sikeres felvételikkel.

Nagyon előnyös képet fest a magyar diákok felkészültségéről a Milestone Intézet kutatása, amely szerint az elmúlt három évben a magyarországi tanulók jutottak be régiónkból a legnagyobb számban a világ legmenőbb egyetemeire, Oxfordba és Cambridge-be.

Oxford Oxford

A rendelkezésre álló adatok, valamint az intézet megkeresésére kapott egyetemi válaszok alapján 2015 és 2017 között a magyar jelentkezők 26 százaléka, 137 diák nyert felvételt valamelyik nagy múltú egyetemre. A Milestone szerint többen, mint ahányan ez idő alatt összesen bejutottak Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából.

Kimutatásuk szerint egymillió magyarra 14,09 sikeres felvételi jutott, míg ez a szám Romániában 11,89 volt, Lengyelországban 7,12, Szlovákiában 6,79, Ausztriában 5,15, Csehországban 5,08.

Lapunk megkeresésére Nagy Dániel Gergely megerősítette, hogy az általuk kérdőíven lekért adatok alapján valóban ez a helyzet, a magyarok kiemelkedően jól szerepeltek a csúcskategóriás egyetemek felvételijén.

Az intézet tájékoztatása szerint az intézet felvételizőinek 38 százaléka jutott be Oxford és Cambridge-be az elmúlt három évben, míg a felvett magyar középiskolások 48 százaléka a Milestone oktatási programjának résztvevője és közösségének tagja volt.

A Milestone oktatási programját a diákok a középiskola mellett végzik, párhuzamosan, vagyis a program nem váltja ki a hagyományos képzést. Az intézet küldetése, hogy segítséget nyújtson a külföldön tanulni kívánó fiatalok számára.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.