<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megelőzzük a régiós versenytársakat a sikeres felvételikkel.

Nagyon előnyös képet fest a magyar diákok felkészültségéről a Milestone Intézet kutatása, amely szerint az elmúlt három évben a magyarországi tanulók jutottak be régiónkból a legnagyobb számban a világ legmenőbb egyetemeire, Oxfordba és Cambridge-be.

OxfordOxford

A rendelkezésre álló adatok, valamint az intézet megkeresésére kapott egyetemi válaszok alapján 2015 és 2017 között a magyar jelentkezők 26 százaléka, 137 diák nyert felvételt valamelyik nagy múltú egyetemre. A Milestone szerint többen, mint ahányan ez idő alatt összesen bejutottak Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából.

Kimutatásuk szerint egymillió magyarra 14,09 sikeres felvételi jutott, míg ez a szám Romániában 11,89 volt, Lengyelországban 7,12, Szlovákiában 6,79, Ausztriában 5,15, Csehországban 5,08.

Lapunk megkeresésére Nagy Dániel Gergely megerősítette, hogy az általuk kérdőíven lekért adatok alapján valóban ez a helyzet, a magyarok kiemelkedően jól szerepeltek a csúcskategóriás egyetemek felvételijén.

Az intézet tájékoztatása szerint az intézet felvételizőinek 38 százaléka jutott be Oxford és Cambridge-be az elmúlt három évben, míg a felvett magyar középiskolások 48 százaléka a Milestone oktatási programjának résztvevője és közösségének tagja volt.

A Milestone oktatási programját a diákok a középiskola mellett végzik, párhuzamosan, vagyis a program nem váltja ki a hagyományos képzést. Az intézet küldetése, hogy segítséget nyújtson a külföldön tanulni kívánó fiatalok számára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.