Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Megelőzzük a régiós versenytársakat a sikeres felvételikkel.

Nagyon előnyös képet fest a magyar diákok felkészültségéről a Milestone Intézet kutatása, amely szerint az elmúlt három évben a magyarországi tanulók jutottak be régiónkból a legnagyobb számban a világ legmenőbb egyetemeire, Oxfordba és Cambridge-be.

OxfordOxford

A rendelkezésre álló adatok, valamint az intézet megkeresésére kapott egyetemi válaszok alapján 2015 és 2017 között a magyar jelentkezők 26 százaléka, 137 diák nyert felvételt valamelyik nagy múltú egyetemre. A Milestone szerint többen, mint ahányan ez idő alatt összesen bejutottak Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából.

Kimutatásuk szerint egymillió magyarra 14,09 sikeres felvételi jutott, míg ez a szám Romániában 11,89 volt, Lengyelországban 7,12, Szlovákiában 6,79, Ausztriában 5,15, Csehországban 5,08.

Lapunk megkeresésére Nagy Dániel Gergely megerősítette, hogy az általuk kérdőíven lekért adatok alapján valóban ez a helyzet, a magyarok kiemelkedően jól szerepeltek a csúcskategóriás egyetemek felvételijén.

Az intézet tájékoztatása szerint az intézet felvételizőinek 38 százaléka jutott be Oxford és Cambridge-be az elmúlt három évben, míg a felvett magyar középiskolások 48 százaléka a Milestone oktatási programjának résztvevője és közösségének tagja volt.

A Milestone oktatási programját a diákok a középiskola mellett végzik, párhuzamosan, vagyis a program nem váltja ki a hagyományos képzést. Az intézet küldetése, hogy segítséget nyújtson a külföldön tanulni kívánó fiatalok számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.