2018. február 26. 14:32

Megelőzzük a régiós versenytársakat a sikeres felvételikkel.

Nagyon előnyös képet fest a magyar diákok felkészültségéről a Milestone Intézet kutatása, amely szerint az elmúlt három évben a magyarországi tanulók jutottak be régiónkból a legnagyobb számban a világ legmenőbb egyetemeire, Oxfordba és Cambridge-be.

Oxford Oxford

A rendelkezésre álló adatok, valamint az intézet megkeresésére kapott egyetemi válaszok alapján 2015 és 2017 között a magyar jelentkezők 26 százaléka, 137 diák nyert felvételt valamelyik nagy múltú egyetemre. A Milestone szerint többen, mint ahányan ez idő alatt összesen bejutottak Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából.

Kimutatásuk szerint egymillió magyarra 14,09 sikeres felvételi jutott, míg ez a szám Romániában 11,89 volt, Lengyelországban 7,12, Szlovákiában 6,79, Ausztriában 5,15, Csehországban 5,08.

Lapunk megkeresésére Nagy Dániel Gergely megerősítette, hogy az általuk kérdőíven lekért adatok alapján valóban ez a helyzet, a magyarok kiemelkedően jól szerepeltek a csúcskategóriás egyetemek felvételijén.

Az intézet tájékoztatása szerint az intézet felvételizőinek 38 százaléka jutott be Oxford és Cambridge-be az elmúlt három évben, míg a felvett magyar középiskolások 48 százaléka a Milestone oktatási programjának résztvevője és közösségének tagja volt.

A Milestone oktatási programját a diákok a középiskola mellett végzik, párhuzamosan, vagyis a program nem váltja ki a hagyományos képzést. Az intézet küldetése, hogy segítséget nyújtson a külföldön tanulni kívánó fiatalok számára.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.