1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megint zöld utat adott neki az EMA.

A Johnson&Johnson (Janssen) koronavírus elleni vakcinájának korlátlan használatát javasolja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az általa lefolytatott vizsgálatok alapján.

Az EMA mai közleményében ugyan elismeri, hogy az oltóanyag nagyon ritka esetekben vérrögképződést válthat ki – csakúgy, mint az AstraZeneca vakcinája –, de szerinte az előnye (a Coviddal szembeni védettség) meghaladja a kockázatait.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)
(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Az EMA korábban már engedélyezte az amerikai gyártó oltóanyagát, azonban egyes, az oltás után fellépő, részben halálos kimenetelű vérrögképződések miatt, amelyeket az Egyesült Államokban regisztráltak, vizsgálatot indított. A tengerentúlon időlegesen felfüggesztették a vakcina használatát. 

Az oltóanyagból már Magyarországra is érkezett, de hivatalos közlések szerint nem oltottak vele.

Laptársunk korábbi háttéranyagát a témában itt olvashatják: Újabb pofonokat kapott az AstraZeneca – felkészül a Johnson&Johnson.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!