1p

Sulyok Tamásból köztársasági elnök lesz, így kellett megtalálni az utódját. 

Sulyok Tamás köztársasági elnökké választását követően a kormánypártok Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelölik az Alkotmánybíróság megüresedő helyére

- jelentette be Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, nem hagyva kétséget afelől, hogy a kormánypárti jelöltet biztosan meg fogják választani köztársasági elnöknek.

Trócsányi László új feladatot kap. Fotó: MTI/Mohai Balázs
Trócsányi László új feladatot kap. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Telex bemutatása szerint Trócsányi 2019 óta a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, azt azonban már korábban bejelentette, hogy nem indul 2024-ben EP-képviselőként, a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként dolgozik majd tovább – feltehetőleg most emellé vállalja majd az Alkotmánybíróság elnökének tisztségét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!