1p

December 12-éig, vasárnapig – jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Ha szükséges, újabb kapacitásokat is meg tudnak nyitni. Ekként reagált a ma reggeli koronavírus-adatokra Gulyás Gergely a mai Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az első oltások tekintetében Magyarország az első Európában. Június 10-éig 3 millió 700 ezer ember kapta meg a második oltását, őket külön megkeresik email-ben és arra kérik, hogy a harmadik oltást január közepéig-végéig vegyék fel.

Döntött arról is a kormány, hogy újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, vagyis december 12-éig, vasárnapig, s ezen kívül a településeken oltási akciónapok is jöhetnek.

Az operatív törzs megvizsgálja, hogy az oltási igazolványok érvényessége a harmadik oltáshoz kötődjön.

Gulyás arról is tájékoztatott, hogy a december 13-ai héten 2 millió Pfizer-oltás érkezik, amelyből az 5-11 évesek kaphatnak vakcinát, s a 12 év felettiek számára is van elegendő vakcina. Minden oltóanyagból bőséges a kínálat – a Szputnyik kivételével, ami elfogyott.    

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!