<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Korábbi sajtóértesülések nyomán, miszerint Áder János köztarsasági elnök őrségét is megfigyelhették-e a Pegazus kémszoftverrel, megérkezett a Belügyminisztérium válasza. 

A köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozhatták az izraeli Pegasus kémszoftverrel még 2019-ben, írta korábban a Direkt36.. A portál szerint az egyik célpont Elnöki Őrséget létrehozó és azt parancsnokként irányító Pomozi Sándor dandártábornok; a másik Elnöki Őrség kommandósait vezető Viplak Attila lehetett.

Nem kommentálják. Fotó: MTINem kommentálják. Fotó: MTI

Az atv.hu ezért nem csak azért kérdezte meg a Belügyminisztériumtól, hogy tervezik-e a köztársasági elnök védelmének felülvizsgálatát, és ezzel kapcsolatban bármilyen változtatást, hanem azt is, hogy tudtak-e korábban arról, hogy a Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozták a Pegasus kémszoftverrel. 

Az ATV Híradó kérdéseire a Belügyminisztérium a következő választ küldte:

„Tájékoztatjuk, hogy a Belügyminisztérium sajtóértesüléseket nem kommentál.”

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.