1p

Korábbi sajtóértesülések nyomán, miszerint Áder János köztarsasági elnök őrségét is megfigyelhették-e a Pegazus kémszoftverrel, megérkezett a Belügyminisztérium válasza. 

A köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozhatták az izraeli Pegasus kémszoftverrel még 2019-ben, írta korábban a Direkt36.. A portál szerint az egyik célpont Elnöki Őrséget létrehozó és azt parancsnokként irányító Pomozi Sándor dandártábornok; a másik Elnöki Őrség kommandósait vezető Viplak Attila lehetett.

Nem kommentálják. Fotó: MTI
Nem kommentálják. Fotó: MTI

Az atv.hu ezért nem csak azért kérdezte meg a Belügyminisztériumtól, hogy tervezik-e a köztársasági elnök védelmének felülvizsgálatát, és ezzel kapcsolatban bármilyen változtatást, hanem azt is, hogy tudtak-e korábban arról, hogy a Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozták a Pegasus kémszoftverrel. 

Az ATV Híradó kérdéseire a Belügyminisztérium a következő választ küldte:

„Tájékoztatjuk, hogy a Belügyminisztérium sajtóértesüléseket nem kommentál.”

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!