<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megszületett végre a kormány döntése: ahogy tavaly, a pandémia kezdő évében sem kellett teljesíteniük a végzős egyetemistáknak a nyelvvizsgára vonatkozó követelményt, úgy a most diplomázók is megkapják ezt a kedvezményt.

Novák Katalin tárca nélküli miniszter, - aki a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője is egyben, s aki a mai Kormányinfón is megjelenik,-  azt írta Facebook-oldalán, hogy a testület kedden javaslatot tett, a kormány szerdán döntött, ma pedig a Magyar Közlönyben már meg is jelenik a “nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló kormányrendelet.

A frissen diplomázók is megkapják a kedvezményt. Fotó: DepositphotosA frissen diplomázók is megkapják a kedvezményt. Fotó: Depositphotos

 

Ezek szerint nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat. 

Épp lapunk kérdésére válaszolta azt még 2020. november 26-án Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy:

"Nincs napirenden, hogy a most diplomázóknak is elengedjék a kötelező nyelvvizsgát".

Ehhez képest nagyot fordult a világ, a tavaly tavaszi felsőfokú tanulmányaikat végzőkhöz hasonlóan sokan örülnek ennek a döntésnek. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára ugyanis két nappal ezelőtt kiemelte:

"Augusztus 31-ig várhatóan mintegy 50 ezren szereznének diplomát, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak nincs meg az ehhez szükséges nyelvvizsgája."

 

Kérdés, hogy a nem kevés diák által eddig befizetett 35 ezer forintos nyelvvizsga árát mennyi idő alatt utalják majd vissza, mert a diákok azt remélik, nem hónapokba telik majd az összeg visszaszerzése.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.