<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az élen nem történt változás – továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar.

A Forbes ismét elkészítette a leggazdagabb 50 magyar listáját, a lap tapasztalatai szerint a rangsor szereplőit sosem mozgatta meg annyira a politika, mint most.

A lista élén az elmúlt három évhez hasonlóan idén is Mészáros Lőrinc áll 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, akit Csányi Sándor OTP-vezér követ, az ő vagyonát 468,9 milliárd forintra becsülték. A sorrend idén sem fordult meg, de a Forbes cikke szerint soha nem volt ilyen szoros a verseny Magyarország két leggazdagabb embere között.

Ismét a lista élén Mészáros Lőrinc
Ismét a lista élén Mészáros Lőrinc

A lista harmadik helyére 286,4 milliárd forintos becsült vagyonával az a Felcsuti Zsolt fért fel, aki a régió legnagyobb ipari befektetési csoportját építette fel az 1976-ban a szövetkezeti világból induló családi cégből, ma az MPF Holding központja Szingapúrban van. Csupán 3,5 milliárd forinttal marad el tőle Veres Tibor, a Wing és a Wallis tulajdonosa, és idén is az élbolyban szerepelnek Megdet Rahimkulov fiai, Ruszlán és Timur, az ötödik és a hetedik helyen. Az ország leggazdagabb testvérpárja átszervezte a cégstruktúrát: egykori családi vagyonkezelőjük, a Kafijat Zrt. jelenleg a fiatalabbik testvér, Ruszlán kezében van.

A lap cikke szerint a sokáig rendre dobogós helyen szereplő, újabban politikai álmokat dédelgető Gattyán György idén a hatodik helyre fért fel. A top 10-ben vannak még Demján Sándor örökösei, a jachtjairól elhíresült Duna csoport-tulajdonos, Szíjj László, valamint az Indotek Group társtulajdonosa, Jellinek Dániel.

(Forbes)