2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az elmúlt órák történései dióhéjban.

  • Volodimir Zelenszkij fordulópontnak nevezte, hogy a nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen. Az ukrán elnök éjszakai beszédében azt mondta, az elfogatóparancs „igazán jelentős nemzetközi jogi eredményt jelent Ukrajna számára az igazságszolgáltatás szempontjából… Az a pillanat, amely után tagadhatatlanná válik, hogy ennek az Oroszországgal szembeni agressziónak a vége az ő felelőssége lesz”.
  • Szerbia elnöke támadta azt a döntést, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki Vlagyimir Putyin ellen, mondván, az csak meghosszabbítja az ukrajnai háborút. Aleksandar Vučić, aki korábban az orosz vezetővel való személyes kapcsolatával dicsekedett, azt mondta belgrádi újságíróknak, hogy az elfogatóparancs, van egy nagy vonakodás a békéről (és) a fegyverszünetről beszélni.
  • Az ukrán védelmi minisztérium azzal vádolta Putyint, hogy szombaton azért az „éj leple alatt” látogatott Mariupolba, hogy a felvételeken ne látszódjon az ostromban elpusztított város állapota. A minisztérium Twitter-bejegyzésében azt mondta, hogy „a sötétség lehetővé teszi számára, hogy kiemelje, amit meg akar mutatni, és távol tartsa… néhány túlélő lakóját a kíváncsiskodó szemektől”.

Zelenszkij szerint a nemzetközi elfogatóparancs igazán jelentős nemzetközi jogi eredményt jelent Ukrajna számára az igazságszolgáltatás szempontjából. Fotó: president.gov.ua
Zelenszkij szerint a nemzetközi elfogatóparancs igazán jelentős nemzetközi jogi eredményt jelent Ukrajna számára az igazságszolgáltatás szempontjából. Fotó: president.gov.ua

  • Nagy-Britannia és Ukrajna digitális kereskedelmi megállapodást írt alá, amely hozzáférést biztosít Ukrajnának az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokhoz, hogy segítse az újjáépítési erőfeszítéseket. Az Egyesült Királyság üzleti és kereskedelmi minisztériuma szerint a digitális kereskedés különösen fontos a konfliktusban, mert az ukrán infrastruktúra és a hadviselés kára sokkal megnehezítette a fizikai kereskedést.
  • Egy jelentés szerint a robbanóanyaghiány hátráltatja az európai országok azon erőfeszítéseit, hogy Ukrajnát fegyverrel látják el. Iparági bennfentesek azt mondták a Financial Timesnak, hogy a lőporból, a műanyag robbanóanyagokból és a TNT-ből nincs elegendő, és ez akár három évvel is késleltetheti a lövedékgyártás tervezett felfutását. Ez azt jelenti, hogy az európai védelmi ipar nem tudja teljesíteni az Ukrajnának szánt EU-megrendeléseket.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!