1p

Mint arról beszámoltunk, Matolcsy György jegybankelnök kemény kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával szemben, egyenesen úgy fogalmazott, „megbomlott a kormány és a jegybank gazdaságpolitikai összhangja – ez sokba kerül”. Az N1 TV most közzétette a jegybankelnök teljes beszédét.

Matolcsy György megsemmisítő kritikáját adta az Orbán-kormánynak – számoltunk be korábban Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzése kapcsán. Az ellenzéki honatya szerint a Magyar Nemzeti Bank elnöke olyan kritikákat fogalmazott meg, mely szerint

  • „Magyarország válságközeli helyzetben van”,
  • „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”,
  • az EU-ban „hátulról a 4. termelékenységi szint”,
  • „a második legmagasabb az ikerdeficit Románia után; jövőre a legmagasabb lesz – ez az a szint, amit ellenzékben elítéltünk”,
  • „jövőre 15-18 százalék lesz az infláció”.

Az N1 TV most közzétette a jegybankelnök teljes beszédét, amit itt tekinthetnek meg:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!