3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

(Még) nincs hivatalos, viszont létezik nem hivatalos területi fertőzöttséget mutató járványtérképe Magyarországnak. 

Az első nem hivatalos pandémás térképen látszódik, hogy négy újabb településen van beteg - szúrta ki az infostart.hu, amikor rábukkant a pandémia.hu oldalára. 

 

Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com
Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com
Az újságírók régóta próbálják az Operatív Törzstől megtudni, miért nem közlik hivatalosan a megyékre bontott fertőzöttséget, e hiányra reagálva alkotta meg Magyarország nem hivatalos járványügyi térképét a portál. A hatósági és a polgármesteri bejelentések alapján készítik a folyamatosan frissülő összesített listát, s ezeket az adatokat térképre is tették, melyet napról-napra módosítanak. Ezek: 

  • a polgármester jelentette be egy YouTube-videóban, hogy Kisbéren is van már koronavírus-fertőzött, és ennek kapcsán hatan vannak hatósági karanténban.
  • a polgármester kedd este jelentette be, hogy Markazon is igazoltan koronavírus-fertőzött beteg található, aki a házi karantén szabályait betartva az otthonában tartózkodik,
  • kedd éjszaka jelentette be a diósdi polgármester, hogy egy igazolt koronavírus-fertőzött található a településen, valamint három hozzá kapcsolódó kontaktszemély.
  • az izsáki polgármester is az esti órákat választotta a bejelentésre, miszerint a településen is van már egy igazolt koronavírus-fertőzött beteg.

Jelenleg ezeken a településeken találhatók betegek a portál adatai szerint: 

Budapest: 16 fő, Debrecen: 2 fő, Nyíregyháza: 1 fő (eredetileg Kótajnál jelölve), Zalaszentgrót: 1 fő új bejelentés alapján, Mosonmagyaróvár: 1 fő, Tatabánya: 1 fő, Nyírábrány: 1 fő, Gyál: 1 fő, Monor: 1 fő, Szombathely: 3 fő (frissítve), Isaszeg: 1 fő, Veresegyház: 1 fő, Türje: 2 fő, Tököl: 1 fő ( félhivatalos), Szekszárd – 2 fő (félhivatalos), Kővágószőlős: 1 fő, Budafok-Tétény (22. kerület): 1 fő, Dunaújváros: 2 fő, Ajkai kórház (3 fő), Soroksár 1 fő, Balatonlelle – 1 fő, Nagykovácsi -2 fő (gyógyultak), Bakonya – 1 fő, Bóly – 1 fő, Szeged – 7 fő (6 nem megerősített), Cigánd – 1 fő, Pomáz – 2 fő, Kaposvár: 1 fő, Budaörs – 5 igazolt eset, Pannonhalma – 1 igazolt eset, Barcs – 1 igazolt eset, Százhalombatta – 2 igazolt eset, Érd: 2 fő, Mohács: 2 fő, Kiskunfélegyháza: 1 fő (Visszavonva!), Miskolc: 1 fő, Markaz: 1 fő, Diósd: 1 fő, Kisbér: 1 fő, Izsák: 1 fő, Újfehértó: 1 fő, Gárdony: minimum 2 fő. 

Csak összehasonlításképpen, Bécsben így néz ki a hivatalos járványügyi térkép, ahol kerületekre bontva látható a fertőzöttségi ráta: 

Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung
Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!