TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

(Még) nincs hivatalos, viszont létezik nem hivatalos területi fertőzöttséget mutató járványtérképe Magyarországnak. 

Az első nem hivatalos pandémás térképen látszódik, hogy négy újabb településen van beteg - szúrta ki az infostart.hu, amikor rábukkant a pandémia.hu oldalára. 

 

Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com
Az újságírók régóta próbálják az Operatív Törzstől megtudni, miért nem közlik hivatalosan a megyékre bontott fertőzöttséget, e hiányra reagálva alkotta meg Magyarország nem hivatalos járványügyi térképét a portál. A hatósági és a polgármesteri bejelentések alapján készítik a folyamatosan frissülő összesített listát, s ezeket az adatokat térképre is tették, melyet napról-napra módosítanak. Ezek: 

  • a polgármester jelentette be egy YouTube-videóban, hogy Kisbéren is van már koronavírus-fertőzött, és ennek kapcsán hatan vannak hatósági karanténban.
  • a polgármester kedd este jelentette be, hogy Markazon is igazoltan koronavírus-fertőzött beteg található, aki a házi karantén szabályait betartva az otthonában tartózkodik,
  • kedd éjszaka jelentette be a diósdi polgármester, hogy egy igazolt koronavírus-fertőzött található a településen, valamint három hozzá kapcsolódó kontaktszemély.
  • az izsáki polgármester is az esti órákat választotta a bejelentésre, miszerint a településen is van már egy igazolt koronavírus-fertőzött beteg.

Jelenleg ezeken a településeken találhatók betegek a portál adatai szerint: 

Budapest: 16 fő, Debrecen: 2 fő, Nyíregyháza: 1 fő (eredetileg Kótajnál jelölve), Zalaszentgrót: 1 fő új bejelentés alapján, Mosonmagyaróvár: 1 fő, Tatabánya: 1 fő, Nyírábrány: 1 fő, Gyál: 1 fő, Monor: 1 fő, Szombathely: 3 fő (frissítve), Isaszeg: 1 fő, Veresegyház: 1 fő, Türje: 2 fő, Tököl: 1 fő ( félhivatalos), Szekszárd – 2 fő (félhivatalos), Kővágószőlős: 1 fő, Budafok-Tétény (22. kerület): 1 fő, Dunaújváros: 2 fő, Ajkai kórház (3 fő), Soroksár 1 fő, Balatonlelle – 1 fő, Nagykovácsi -2 fő (gyógyultak), Bakonya – 1 fő, Bóly – 1 fő, Szeged – 7 fő (6 nem megerősített), Cigánd – 1 fő, Pomáz – 2 fő, Kaposvár: 1 fő, Budaörs – 5 igazolt eset, Pannonhalma – 1 igazolt eset, Barcs – 1 igazolt eset, Százhalombatta – 2 igazolt eset, Érd: 2 fő, Mohács: 2 fő, Kiskunfélegyháza: 1 fő (Visszavonva!), Miskolc: 1 fő, Markaz: 1 fő, Diósd: 1 fő, Kisbér: 1 fő, Izsák: 1 fő, Újfehértó: 1 fő, Gárdony: minimum 2 fő. 

Csak összehasonlításképpen, Bécsben így néz ki a hivatalos járványügyi térkép, ahol kerületekre bontva látható a fertőzöttségi ráta: 

Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.