<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

(Még) nincs hivatalos, viszont létezik nem hivatalos területi fertőzöttséget mutató járványtérképe Magyarországnak. 

Az első nem hivatalos pandémás térképen látszódik, hogy négy újabb településen van beteg - szúrta ki az infostart.hu, amikor rábukkant a pandémia.hu oldalára. 

 

Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com
Képünk illusztráció, a pandémia.hu-ra kattintva látható a folyamatosan frissülő helyzet. Fotó: depositphotos.com
Az újságírók régóta próbálják az Operatív Törzstől megtudni, miért nem közlik hivatalosan a megyékre bontott fertőzöttséget, e hiányra reagálva alkotta meg Magyarország nem hivatalos járványügyi térképét a portál. A hatósági és a polgármesteri bejelentések alapján készítik a folyamatosan frissülő összesített listát, s ezeket az adatokat térképre is tették, melyet napról-napra módosítanak. Ezek: 

  • a polgármester jelentette be egy YouTube-videóban, hogy Kisbéren is van már koronavírus-fertőzött, és ennek kapcsán hatan vannak hatósági karanténban.
  • a polgármester kedd este jelentette be, hogy Markazon is igazoltan koronavírus-fertőzött beteg található, aki a házi karantén szabályait betartva az otthonában tartózkodik,
  • kedd éjszaka jelentette be a diósdi polgármester, hogy egy igazolt koronavírus-fertőzött található a településen, valamint három hozzá kapcsolódó kontaktszemély.
  • az izsáki polgármester is az esti órákat választotta a bejelentésre, miszerint a településen is van már egy igazolt koronavírus-fertőzött beteg.

Jelenleg ezeken a településeken találhatók betegek a portál adatai szerint: 

Budapest: 16 fő, Debrecen: 2 fő, Nyíregyháza: 1 fő (eredetileg Kótajnál jelölve), Zalaszentgrót: 1 fő új bejelentés alapján, Mosonmagyaróvár: 1 fő, Tatabánya: 1 fő, Nyírábrány: 1 fő, Gyál: 1 fő, Monor: 1 fő, Szombathely: 3 fő (frissítve), Isaszeg: 1 fő, Veresegyház: 1 fő, Türje: 2 fő, Tököl: 1 fő ( félhivatalos), Szekszárd – 2 fő (félhivatalos), Kővágószőlős: 1 fő, Budafok-Tétény (22. kerület): 1 fő, Dunaújváros: 2 fő, Ajkai kórház (3 fő), Soroksár 1 fő, Balatonlelle – 1 fő, Nagykovácsi -2 fő (gyógyultak), Bakonya – 1 fő, Bóly – 1 fő, Szeged – 7 fő (6 nem megerősített), Cigánd – 1 fő, Pomáz – 2 fő, Kaposvár: 1 fő, Budaörs – 5 igazolt eset, Pannonhalma – 1 igazolt eset, Barcs – 1 igazolt eset, Százhalombatta – 2 igazolt eset, Érd: 2 fő, Mohács: 2 fő, Kiskunfélegyháza: 1 fő (Visszavonva!), Miskolc: 1 fő, Markaz: 1 fő, Diósd: 1 fő, Kisbér: 1 fő, Izsák: 1 fő, Újfehértó: 1 fő, Gárdony: minimum 2 fő. 

Csak összehasonlításképpen, Bécsben így néz ki a hivatalos járványügyi térkép, ahol kerületekre bontva látható a fertőzöttségi ráta: 

Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung
Bécsben kerületekre bontva látható a fertőzöttség a lakosság számára. Fotó: Kronen Zeitung