1p

A Walesi Labdarúgó Szövetség (FAW) bejelentette, hogy egyenlő bérezésben állapodott meg a női és férfi válogatott futballistáival.

A mostani egyezség a 2026-os férfi és a 2027-es női világbajnokságig tartó időszakra szól. A szövetség azt szeretné ezzel megerősíteni, hogy minden játékosa "ugyanolyan mezben lép pályára" és ugyanazt a nemzetet képviseli. A vb-k előtt a férfi és a női válogatottra a jövő évi, illetve a 2025-ös Eb-selejtező sorozata vár.

Wales férfi válogatottja tavaly a csoportkörben búcsúzott a katari vb-től, míg női csapata nem jutott ki az idei viadalra.

Az Amerikai Labdarúgó Szövetség (USSF) májusban hasonlóan jelentős mérföldkőnek számító megállapodást kötött a férfi és a női csapatok fizetéséről: mindkét nemnek azonos összeget ajánlott fel. A USSF a két nemzeti csapat szakszervezeteivel 2028 decemberéig szóló, egyenlő javadalmazást rögzítő kollektív szerződést kötött.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!