1p

A péntek esti Hivatalos Értesítőben tették közzé a Fidesz-KDNP 2022-es elszámolását, amely több érdekességet is tartalmaz.

2022-ben a kormánypártok tagdíjakból 208,64 millió forinthoz jutottak, míg a központi költségvetésből 1,7 milliárd forint jutott a pártoknak. Az országgyűlési képviselőcsoportot ezen felül további 927,14 millió forint állami támogatás illette meg.

A kormánypártok adományokat és hozzájárulásokat is kaptak, ezek közül az 500 ezer forint alatti, egy összegű támogatásokból 479 millió forint gyűlt össze, míg az 500 ezer felett adakozó, a tájékoztatásban nevesített donorok 78,35 millió forintot adtak össze. A pártoknak mindezen felül még akadt 99,3 millió forintnyi, egyéb, meg nem nevezett forrásból származó bevétele is.

Mire költöttek?

A választás évében a Fidesz-KDNP kiadásainak teljes összege 3,609 milliárd forintra rúgott, ennek legjelentősebb összegét a politikai tevékenység kiadásai jelentették, míg a működési kiadások 949 millió forintot emésztettek fel. A pártok emellett 80,1 millió forintot egyéb kiadásokra is fordítottak.

(Magyar Közlöny)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!