TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. február 10. 16:03
mfor.hu

Az előzetes információknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén ismertette a családvédelmi akcióterv részleteit.

Orbán Viktor a Várkertbazárban tartott évértékelője végén ismertette a demográfiai akciótervét. "Az emberek azt akarják, hogy folytassuk, amit megkezdtünk. Kilenc év alatt megdupláztuk a családok támogatását. - vezette fel az intézkedéseket Orbán.

Az új csomag 7 pontból áll:

1) Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre és a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó teljes tőketartozást elengedik.

Fotó: MTI Fotó: MTI

2) Bővül a CSOK: a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják, és heteken belül jön a falusi emberekre szabott CSOK is.

3) A jövőben a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, majd minden további gyermeknél 1-1 milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

4) Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.

5) Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja: legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak a legalább 7 személyes autó vásárlásához.

6) 3 év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyre lesz szükség, amiből az év végéig 10 ezer megépül, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5000-5000. 2022-re így minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét, amivel megvalósul a teljes bölcsődei ellátás.

7) Bevezetik a nagyszülői gyedet, ha a szülők így döntenek.

A bejelentett intézkedések már az idei költségvetést is érinteni fogják, mint azt Gulyás Gergely elmondta kollégánk kérdésére a legutóbbi Kormányinfón. 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.