2019. február 10. 16:03
mfor.hu

Az előzetes információknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén ismertette a családvédelmi akcióterv részleteit.

Orbán Viktor a Várkertbazárban tartott évértékelője végén ismertette a demográfiai akciótervét. "Az emberek azt akarják, hogy folytassuk, amit megkezdtünk. Kilenc év alatt megdupláztuk a családok támogatását. - vezette fel az intézkedéseket Orbán.

Az új csomag 7 pontból áll:

1) Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre és a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó teljes tőketartozást elengedik.

Fotó: MTI Fotó: MTI

2) Bővül a CSOK: a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják, és heteken belül jön a falusi emberekre szabott CSOK is.

3) A jövőben a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, majd minden további gyermeknél 1-1 milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

4) Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.

5) Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja: legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak a legalább 7 személyes autó vásárlásához.

6) 3 év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyre lesz szükség, amiből az év végéig 10 ezer megépül, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5000-5000. 2022-re így minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét, amivel megvalósul a teljes bölcsődei ellátás.

7) Bevezetik a nagyszülői gyedet, ha a szülők így döntenek.

A bejelentett intézkedések már az idei költségvetést is érinteni fogják, mint azt Gulyás Gergely elmondta kollégánk kérdésére a legutóbbi Kormányinfón. 

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!