2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az előzetes információknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén ismertette a családvédelmi akcióterv részleteit.

Orbán Viktor a Várkertbazárban tartott évértékelője végén ismertette a demográfiai akciótervét. "Az emberek azt akarják, hogy folytassuk, amit megkezdtünk. Kilenc év alatt megdupláztuk a családok támogatását. - vezette fel az intézkedéseket Orbán.

Az új csomag 7 pontból áll:

1) Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre és a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó teljes tőketartozást elengedik.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

2) Bővül a CSOK: a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják, és heteken belül jön a falusi emberekre szabott CSOK is.

3) A jövőben a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, majd minden további gyermeknél 1-1 milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

4) Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.

5) Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja: legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak a legalább 7 személyes autó vásárlásához.

6) 3 év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyre lesz szükség, amiből az év végéig 10 ezer megépül, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5000-5000. 2022-re így minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét, amivel megvalósul a teljes bölcsődei ellátás.

7) Bevezetik a nagyszülői gyedet, ha a szülők így döntenek.

A bejelentett intézkedések már az idei költségvetést is érinteni fogják, mint azt Gulyás Gergely elmondta kollégánk kérdésére a legutóbbi Kormányinfón. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!