<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állami támogatásnak köszönhetően 2020-ban a sportegyesületnek egy fillérjébe nem fog kerülni a stadion működtetése. 

Látszólag a békeidőben beígért rendkívüli támogatások odaítélésében és kifizetésében nem okozott fennakadást a koronavírus-járvány, sem annak gazdasági hatásai. 

Még február 14-én, egy Facebook-bejegyzésből derült ki a kormány döntése a támogatást illetően. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkori írása szerint: 

"Meg kell őriznünk a magyar sport patinás egyesületeit, éppen ezért Hende Csaba országgyűlési képviselőtársammal egyetemben üdvözöljük, hogy a magyar kormány a több mint száz éves hagyományra visszatekintő szombathelyi Haladás VSE Sportkomplexumának működtetéséhez központi költségvetési támogatás biztosításáról döntött. Fontos, hogy megtartsuk értékeinket és Szombathely valamint a nyugati régió egyik regrégebbi sportegyesülete zavartalan működése biztosított legyen."

A költségvetésből érkező támogatás jelentős összeg, 300 millió forint. 

A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)
A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)

Néhány héttel a támogatási szándék bejelentése után azonban Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány, ez azonban semmin sem változtatott. Legalábbis ez derül ki abból az írásbeli parlamenti válaszból, melyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adott, Ungár Péter, LMP-s képviselő kérdésére, aki azt szerette volna megtudni, mikor kapja meg az egyesület a támogatást. 

"A Szombathelyi MÁV Haladás Sportegyesület és az Emberi Erőforrások  Minisztériuma között támogatói okirat aláírása 2020. március 30-án megtörtént, a támogatási összeg kifizetése folyamatban van" - írta Kásler Miklós, miniszter megbízásából Rétvári Bence. 

Mint az Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselőjének korábbi nyilatkozatából kiderült, a városnak egy fillérjébe nem kerül így a sportkomplexum, sőt, még néhány tízmilliót meg is spórol. 

"Ez egy rendkívül gáláns, nagyvonalú felajánlás a kormány részéről, amely kérésemre történt meg. Ennek köszönhetően nem csak, hogy egy fillérjébe nem kerül a városnak a Haladás Sportkomplexum fenntartása, megtakarítja azt a több tízmillió forintot is, amelybe a régi elavult és korszerűtlen stadion fenntartása került." - mondta a vaol.hu-nak a képviselő.