<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az állami támogatásnak köszönhetően 2020-ban a sportegyesületnek egy fillérjébe nem fog kerülni a stadion működtetése. 

Látszólag a békeidőben beígért rendkívüli támogatások odaítélésében és kifizetésében nem okozott fennakadást a koronavírus-járvány, sem annak gazdasági hatásai. 

Még február 14-én, egy Facebook-bejegyzésből derült ki a kormány döntése a támogatást illetően. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkori írása szerint: 

"Meg kell őriznünk a magyar sport patinás egyesületeit, éppen ezért Hende Csaba országgyűlési képviselőtársammal egyetemben üdvözöljük, hogy a magyar kormány a több mint száz éves hagyományra visszatekintő szombathelyi Haladás VSE Sportkomplexumának működtetéséhez központi költségvetési támogatás biztosításáról döntött. Fontos, hogy megtartsuk értékeinket és Szombathely valamint a nyugati régió egyik regrégebbi sportegyesülete zavartalan működése biztosított legyen."

A költségvetésből érkező támogatás jelentős összeg, 300 millió forint. 

A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI) A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)

Néhány héttel a támogatási szándék bejelentése után azonban Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány, ez azonban semmin sem változtatott. Legalábbis ez derül ki abból az írásbeli parlamenti válaszból, melyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adott, Ungár Péter, LMP-s képviselő kérdésére, aki azt szerette volna megtudni, mikor kapja meg az egyesület a támogatást. 

"A Szombathelyi MÁV Haladás Sportegyesület és az Emberi Erőforrások  Minisztériuma között támogatói okirat aláírása 2020. március 30-án megtörtént, a támogatási összeg kifizetése folyamatban van" - írta Kásler Miklós, miniszter megbízásából Rétvári Bence. 

Mint az Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselőjének korábbi nyilatkozatából kiderült, a városnak egy fillérjébe nem kerül így a sportkomplexum, sőt, még néhány tízmilliót meg is spórol. 

"Ez egy rendkívül gáláns, nagyvonalú felajánlás a kormány részéről, amely kérésemre történt meg. Ennek köszönhetően nem csak, hogy egy fillérjébe nem kerül a városnak a Haladás Sportkomplexum fenntartása, megtakarítja azt a több tízmillió forintot is, amelybe a régi elavult és korszerűtlen stadion fenntartása került." - mondta a vaol.hu-nak a képviselő. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.