Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Az állami támogatásnak köszönhetően 2020-ban a sportegyesületnek egy fillérjébe nem fog kerülni a stadion működtetése. 

Látszólag a békeidőben beígért rendkívüli támogatások odaítélésében és kifizetésében nem okozott fennakadást a koronavírus-járvány, sem annak gazdasági hatásai. 

Még február 14-én, egy Facebook-bejegyzésből derült ki a kormány döntése a támogatást illetően. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkori írása szerint: 

"Meg kell őriznünk a magyar sport patinás egyesületeit, éppen ezért Hende Csaba országgyűlési képviselőtársammal egyetemben üdvözöljük, hogy a magyar kormány a több mint száz éves hagyományra visszatekintő szombathelyi Haladás VSE Sportkomplexumának működtetéséhez központi költségvetési támogatás biztosításáról döntött. Fontos, hogy megtartsuk értékeinket és Szombathely valamint a nyugati régió egyik regrégebbi sportegyesülete zavartalan működése biztosított legyen."

A költségvetésből érkező támogatás jelentős összeg, 300 millió forint. 

A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI) A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)

Néhány héttel a támogatási szándék bejelentése után azonban Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány, ez azonban semmin sem változtatott. Legalábbis ez derül ki abból az írásbeli parlamenti válaszból, melyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adott, Ungár Péter, LMP-s képviselő kérdésére, aki azt szerette volna megtudni, mikor kapja meg az egyesület a támogatást. 

"A Szombathelyi MÁV Haladás Sportegyesület és az Emberi Erőforrások  Minisztériuma között támogatói okirat aláírása 2020. március 30-án megtörtént, a támogatási összeg kifizetése folyamatban van" - írta Kásler Miklós, miniszter megbízásából Rétvári Bence. 

Mint az Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselőjének korábbi nyilatkozatából kiderült, a városnak egy fillérjébe nem kerül így a sportkomplexum, sőt, még néhány tízmilliót meg is spórol. 

"Ez egy rendkívül gáláns, nagyvonalú felajánlás a kormány részéről, amely kérésemre történt meg. Ennek köszönhetően nem csak, hogy egy fillérjébe nem kerül a városnak a Haladás Sportkomplexum fenntartása, megtakarítja azt a több tízmillió forintot is, amelybe a régi elavult és korszerűtlen stadion fenntartása került." - mondta a vaol.hu-nak a képviselő. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.